Šport > Nogomet
9 ogledov

Pepov Bayern blizu blamaže, na koncu 9:1

Bayern München (trening) Pep Guardiola Reuters
Bayern je pod novim trenerjem Josepom Guardiolo dobil tudi drugo prijateljsko tekmo. Pri nižjeligašu TSV Regnu so Bavarci slavili z 9:1, a proti lokalnim tekmecem nekaj minut senzacionalno zaostajali.

Josep Guardiola se je v usnjeni jakni in kavbojkah še drugič zapored usedel na klop Bayerna, s katerim je v soboto na prvi prijateljski tekmi po prihodu v München premagal amatersko moštvo navijačev (15:1).

TSV Regen, bavarski nižjeligaš, je v prvem polčasu celo senzacionalno povedel proti eksperimentalni postavi nemških trojnih prvakov, v kateri je Franck Ribéry opravljal vlogo "devetice", kjer je pod vodstvom Guardiole pri Barceloni zaslovel Lionel Messi.

Po vodilnem zadetku, ki je navdušil okrog 7.000 gledalcev, je Bayern nato hitro postavil stvari na svoje mesto z zadetkom Thomasa Müllerja in dvema goloma Patricka Weihraucha.

Mladi Green spet zabil hat-trick

Guardiola je ob neprepričljivi predstavi prav gotovo povzdignil glas v slačilnici, njegovi varovanci pa so takoj po povratku na zelenico nemudoma zabili še nekajkrat.

S hat-trickom je zablestel Julian Green, mladi nemški reprezentant floridskih korenin, ki je s svojo predstavo gotovo navdušil bodočega trenerja v članski vrsti. Tri zadetke je prispeval že na sobotni prijateljski tekmi, med strelce pa so se vpisali še Emre CanAlessandro Schöpf in povratnik po poškodbi Toni Kroos.

Bayern se z Guardiolo čez štiri dni sicer podaja na enotedenske priprave v Trentino, v naslednjih tednih pa sledijo še številne prijateljske tekme, tudi tista proti nekdanjemu klubu iz Katalonije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.