Šport > Nogomet
24 ogledov

Pepu bo pri Bayernu svetoval vaterpolist

Josep Guardiola Barcelona Milan novinarska konferenca San Siro EPA
Josep Guardiola bo svoj bundesligaški debi na klopi Bayerna prestal na Allianz Areni, kjer bodo Bavarci 9. avgusta gostili Borussio Mönchengladbach, je določil petkov žreb parov.

Nova era Bayerna se pod vodstvom Josepa Guardiole začenja proti nekdanjemu moštvu bivšega trenerja Juppa Heynckesa, ki je Allianz Areno zapustil z zgodovinsko trojno krono. Borussia Mönchengladbach na prvo tekmo Guardiole v 1. Bundesligi prihaja 9. avgusta, je določil petkov žreb parov.

Nekdanji trener Barcelone bo sicer že prej opravil tudi prvi derbi proti Borussii Dortmund, s katero se bo njegov novi klub pomeril 27. julija v nemškem superpokalu, poleg tekme z Mönchengladbachom pa ga seveda čaka tudi tekma evropskega superpokala proti Chelseaju velikega rivala Joséja Mourinha.

Guardiola, ki bo naslednji teden prvič stopil pred medije in vodil dva odprta treninga na münchenskem stadionu, je v svoj strokovni štab pripeljal številne nekdanje sodelavce, s katerimi je žel zgodovinske uspehe na Camp Nouu.

Vaterpolski šampion spet zraven

Nekdanji španski reprezentant je za enega izmed svojih pomočnikov najel Domeneca Torrenta, medtem ko bo za fizično pripravljenost skrbel še en Španec, Lorzen Buenaventura. Po poročanju Die Welta bo Manel Estiarte, nekdanji vaterpolski šampion, prav tako prevzel funkcijo svetovalca, ki jo je pod dobrim prijateljem Guardiolo opravljal že pri Barceloni, služba pa čaka tudi Pepovega brata in zastopnika Pereja Guardiolo.

Guardiola je kljub vsemu ohranil nekaj Heynckesovih sodelavcev, ki so se skupaj z zdaj že bivšim trenerjem izkazali v zadnji rekordni sezoni na Bavarskem. Dolgoletni trener Herman Gerland, 59-letnik je "odkril" Holgerja Badstuberja, Thomasa Müllerja in Davida Alabo, bo iz mladinske šole napredoval med pomočnike katalonskega stratega, ostaja pa tudi videoanalitik Michael Niemeyer, ki se mu bo pridružil "prebežnik" iz Schalkeja Lars Kornetka.

"To je smešno"

Prihod slednjega je v Nemčiji dvignil veliko prahu, saj je generalni direktor Schalkeja Horst Heldt ta teden ponovno izrazil nezadovoljstvo nad načinom, na katerega jim je Bayern na čelu s športnim direktorjem Matthiasom Sammerjem speljal dolgoletnega in uglednega sodelavca.

"Sammer nam ukrade videoanalitika. Pol leta preden se mu izteče pogodba, a nam ne pove – to je smešno," je Heldt dejal med enim izmed srečanjem z navijači. "Mar pri Bayernu ne morejo 'natrenirati' svojega videoanalitika? Vesel sem, da sem jim lahko pomagal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.