Šport > Nogomet
17 ogledov

"Perez bo še plačal za Casillasov odhod"

iker casillas florentino perez EPA
Zastopnik Ikerja Casillasa pravi, da Portugalčeva poteza, ko je prodal pravice za trženje podobe podjetju večinskega lastnika Valencie Petra Lima, "ni normalna".

 

Odločitev Cristiana Ronalda, da proda pravice za trženje svoje podobe kitajskemu poslovnežu Petru Limu, večinskemu lastniku Valencie, je po mnenju Santosa Márqueza, agenta Ikerja Casillasa, le še dodaten znak, da napadalec razmišlja o odhodu iz Real Madrida. 

Ronaldu se pogodba izteče leta 2018, toda konec prejšnjega meseca je presenetil z novico, da je podpisal pogodbo z Mint Media. Márquez je prepričan, da je dogovor slab za beli balet, saj ima to za znak, da je portugalski reprezentant razočaran nad predsednikom Florentinom Pérezom in da si zdaj pripravlja odhod iz kluba.

"Nekega dne bo moral (Pérez) razložiti, zakaj Cristiano dela za drugo podjetje izven Real Madrida," je Márquez povedal za AS. "Predstavljajte si, da bi Cristiano drugje prinesel 40 milijonov evrov in jih dal Petru Limu, lastniku Valencie. 

"Ta denar bi končal v zabojnikih Valencie in to je obžalovanja vredno ... Bo kdo spregovoril in vprašal Florentina, zakaj je Cristiano prodal svoje pravice Petru Limu? To ni normalno - to nakazuje, da Cristiano načrtuje odhod."

Márquez je nato ostro napadel Péreza zaradi načina, na katerega se je moral posloviti njegov varovanec Casillas. Produkt mladinske šole je prejšnji teden na poslovilni novinarski konferenci sedel sam pred mediji na Santiagu Bernabéuu, ko je uradno spregovoril ob koncu 25-letne navezanosti na klub in potrdil odhod v Porto. 

Po tem, ko je bil deležen ostrih kritik zaradi njegove odsotnosti, je Pérez na hitro organiziral drugo poslovilno novinarsko konferenco in naslednji dan pred mediji zatrdil, da je zgolj uslišal željo dolgoletnega vratarja. Toda Márquez pravi, da je Pérez ob odhajanju Casillasa večkrat grdo lagal. 

"Iker nikoli ni želel oditi. Rekel je, da si nikoli ni želel oditi in da nikoli ne bi mogel zahtevati, da bi bil prvi vratar Madrida, da je imel še dve leti na pogodbi in da bi mu bilo všeč, da bi svojo igralsko kariero končal v Madridu," je nadaljeval Márquez. 

"Srečen je bil in Madrid je njegov dom, toda niso si ga želeli ... Pred tremi tedni je prišel (novi trener Reala Rafael, op. a.) Benítez in začel noreti o nakupu (Davida) De Gee ter rekel, kako izvrsten vratar je Keylor (Navas). 

"To je bilo pomanjkanje spoštovanja do Ikerja. Tega ni mogel ignorirati. Pri tej zgodbi obstajata 'prej' in'potem'. Benítez ni nič kriv - vse je bilo pripravljeno. (Pérez) več let ni izrekel niti ene resnične izjave. Kar izjavi naj bi bilo resnično in to je tako, kot da bi pridigal.

"Ven je vrgel najboljše ljudi, ki jih je kdajkoli poznal. Tega se morajo zavedati vsi. Za (Fernanda) Hierra, Raúla in (Vicenteja) Del Bosqueja je vse postalo grdo ... Glede tega nekaj ni v najlepšem redu. Kot da bi se vsi pri tem klubu motili, on pa se ne bi nikoli. Madrid vedno velja za klub, ki so ga imeli v lasti klubski člani, toda spremenil ga je v tlačanstvo. 

"Tisti statuti, ki jih je postavil za to, da je lahko vedno znova predsednik ... Vse je nastavil tako, da so ostali sužnji in ne morejo delovati kot člani. Morajo utihniti in plačati. Florentino bo na koncu moral zapustiti Madrid zaradi sage s Casillasom. Ne vem, kdaj se bo to zgodilo, a se bo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.