Šport > Nogomet
14 ogledov

Pérez: "Décimo bomo osvojili s Cristianom"

Perez Real Madrid volitve govor novinarska konferenca Santiago Bernabeu EPA
Florentino Pérez je pred objavo rezultatov klubskih volitev, kjer so mu člani Reala Madrida namenili nov štiriletni mandat, pomiril navijače belega baleta. Pérez je namreč zatrdil, da bo Cristiano Ronaldo v klubu ostal do osvojitve težko pričakovanega desetega evropskega naslova. Novi/stari Realov predsednik je volitve dobil brez protikandidata.

"Ne vem, ali so madridisti zelo zaskrbljeni zaradi Cristiana, ker ima še dveletno pogodbo, in želimo si, da se upokoji v Realu Madridu. Menim, da se tudi bo. 'Décimo' bomo osvojili s Cristianom. Čim prej, ko bo to mogoče. Še veliko let nam je ostalo in kmalu jo bomo osvojili,je za "tabloidni" televizijski program Punto Pelota povedal Florentino Pérez.

Predsednik Reala Madrida je po odhodu trenerja Joséja Mourinha k Chelseaju tudi zatrdil, da se o njegovem nasledniku ni pogovarjal še z nobenim trenerjem, niti s svojim glavnim favoritom Carlom Ancelottijem niti z "rezervno rešitvijo" Juppom Heynckesom. Novi športni direktor kluba Zinedine Zidane, ki bo položaj zasedel v sredo, bo po Pérezovem zagotovilu tudi izbral novega trenerja.

"Mourinho je bil trener velike intenzitete, zelo zahteven, in kjerkoli je bil, je pustil svoj odtis. Na koncu smo sklenili, da je najbolje, da odide. Tukaj nihče ni dobil bitke, prav tako je nihče ni izgubil," je nadaljeval Pérez.

"Mourinho ve, da je Casillas najboljši na svetu"

"Nekatere kritike so bile daleč od normalnih. Bilo je nekaj neresnic, ki so daleč od podobe medijev, ki naj bi bili odgovorni. Z Mourinhom niso ravnali primerno. Njegova glavna težava ni bil Iker (Casillas), ki so ga za svoje potrebe izrabili nekateri mediji. Mourinho ve, da je najboljši vratar na svetu, ampak zahtevnost, ki jo ima do vseh, se nanaša tudi na Casillasa. Zahtevnost je nekaj izvrstnega. Njun odnos je bil vedno dober. V nekem trenutku je bil do njega še zahtevnejši, zbudil mu je pozornost in številni so to razumeli kot osebno. Sožitje je težko. Letos še težje zaradi slabega začetka sezone."

Pérez je spregovoril še o številnih drugih temah in zavrnil tudi namigovanja, da bo Real izkoristil odkupno klavzulo Barceloninega vezista Thiaga Alcântare. "Je dober igralec, ampak ne bomo kupovali igralcev s pomočjo klavzul. Ne bomo storili nič sovražnega proti Barceloni," je zatrdil Pérez, ki ga poleti čaka tudi reševanje prihodnosti Gonzala Higuaína. Argentinec je javno izrazil željo po odhodu, Pérez pa je v torek povedal:

"Meni ni rekel, da bo odšel. Povsem se moti, ker ga klub še ni dal naprodaj. Govoril bom z njim, ampak če si želi v tem klubu kdo oditi, potem ve, kaj mora storiti − plačati klavzulo. Če si tega klub ne želi, potem ni lahko oditi. Nismo dobili še nobene ponudbe zanj, nedavno smo se družili z Juventusom. Do zdaj pa nam niso rekli še ničesar."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.