Šport > Nogomet
22 ogledov

Pérez in Ramos ne govorita: lahko gre tudi v Barço!

Perez Ronaldo Ramos Casillas Real Madrid Santiago Bernabeu predstavitev nov dres EPA
Španski radio Cadena SER je v odmevni četrtkovi večerni oddaji poročal, da je Real Madrid pripravljen prodati svojega branilca in enega od kapetanov ekipe Sergia Ramosa.

Znani novinar José Ramón de la Morena je v oddaji El Larguero na radiu Cadena SER zatrdil, da je "počilo" na relaciji med predsednikom madridskega Reala Florentinom Pérezom in branilcem kluba Sergiem Ramosom, ki mu je Pérez že sporočil, da ga je pripravljen prodati za 65 milijonov evrov.

Informacije prihajajo na dan po očitno neuspešnih srečanjih španskega reprezentanta in enega od kapetanov belega baleta z idejnim vodjo belega baleta, ki se jih je udeležil v zadnjih dneh. De la Morena je dejal, da je Ramos predsedniku kluba sporočil da se zanj zanima več klubov, ki pa niso pripravljeni plačati visoke odkupne klavzule 150 milijonov evrov.

Tudi Barça ga dobi za 65 milijonov

"Sergio Ramos se mora dogovoriti še veliko reči. Udaril se je s predsednikom, ki tega spora še vedno ni rešil, medtem ko mu igralec govori, da mu mora izboljšati pogodbo," je dejal De la Morena.

Madridski klub je nedavno začel izboljševati pogodbe posameznih članov moštva, po vratarju Diegu Lópezu in branilcu Pepeju pa je na vrsto očitno prišel Sevillčan, ki pa mu ponujeno več kot očitno ne diši. Péreza naj bi na sestanku vprašal, če bi sprejel 50-milijonsko ponudbo katerega od klubov, gradbeni baron pa mu je odvrnil, da bi sprejel 65 milijonov "katerega koli kluba, tudi Barcelone". Barça sicer že več let kupuje novega branilca, brez katerega je ostala tudi pred letošnjo sezono.

Odnos na hladnem že od januarja

"Če dobim 65 milijonov, potem lahko grem?" naj bi Ramos dejal Pérezu. "Kamor koli hočeš," mu je odvrnil predsednik. "In tudi, če je Barça?” ga je pobaral Ramos. "Tudi!" je branilcu iz Camasa še povedal Pérez, oba pa bojda ne govorita vse od tekme z Granado pred tremi meseci, razkriva španski radio.

Njun odnos se je začel hladiti januarja, ko ga je Pérez poklical na "mirovni sestanek" skupaj s kapetanom Ikerjem Casillasom, ko je divjala hladna vojna s Joséjem Mourinhom. Enajst mesecev kasneje je Casillas še naprej rezervist, prihodnost Ramosa pa je pod vprašajem.

Postaja deklica za vse

Sam ne preživlja ravno najboljše sezone, trenerju Carlu Ancelottiju vedno bolj diši branilski dvojec Pepe-Raphaël Varane, Ramosa pa je na dveh pomembnih tekmah postavil na dva različna položaja (proti Barceloni je bil zadnji zvezni, proti Juventusu desni bočni).

Ancelotti je tudi nekaj zabrusil svojemu kapetanu, ki je predčasno z rekordnim 17. rdečim kartonom v dresu belega baleta zapustil evropsko tekmo z Galatasarayem (4:1) že v prvem polčasu, tudi po tekmi pa ni skoparil s kritikami.

"Nevarnost je vedno zadaj"

"Tekmo nam je otežila izključitev Sergia Ramosa," je dejal italijanski strateg. "Po izključitvi sem mu povedal, da mu ne bi bilo potrebno tvegati z lovljenjem igralca v prepovedani položaj, da bi moral pokrivati položaj za seboj. Nevarnost je vedno zadaj, ne spredaj. Mislim, da branilci ne bi smeli tvegati, morajo le pokrivati za hrbtom in to je vse. Zaradi tega smo utrpeli izključitev in tudi ob golu Galatasaraya si nismo dovolj dobro krili hrbta."

Zanimivo – ravno Ramosa so igralci Barcelone v več različnih intervjujih izbrali za tistega, ki bi ga z veseljem (če bi lahko izbirali) pripeljali iz tabora večnih rivalov. Enako mnenje je izrazil tudi predsednik Sandro Rosell, čeprav je bilo o odnosu z Gerardom Piquéjem, branilcem katalonskega kluba, med reprezentančnimi akcijami prelitega že veliko črnila, pa sta se oba kot branilski dvojec izkazala na Euru 2012, kjer je Španija ubranila evropski naslov.

Španski mediji analizirajo tudi obnašanje Ramosa na nedavni prireditvi enega glavnih pokroviteljev, kjer naj bi se branilec izognil pozdravu Pérezu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.