Šport > Nogomet
27 ogledov

Pérez: "Mourinhova igra sodi v Real!"

1/10
Žurnal24 main
Predsednik Reala Madrida Florentino Pérez je v sredo končal ugibanja, ki to roko na srce že dolgo niso več bila. José Mourinho bo novi trener kraljevega kluba, takoj ko "reši" svojo pogodbo z Interjem.
Stoodstotno stojimo za potrebo po spremembi in veseli smo, da bo José ta mož, ki bo prevzel vajeti pri Realu Madridu.
Florentino Pérez

Končno se je zgodilo – na ekspresno sklicani skupščini Reala Madrida je predsednik Florentino Pérez potrdil natolcevanja preteklih tednov in mesecev. Novi trener kraljevega kluba bo Portugalec José Mourinho, ki bo zamenjal Manuela Pellegrinija. Čilenec je klub vodil le eno sezono, zamenjal pa ga bo trener kluba Internazionale Milano Mourinho, novopečeni prvak v Ligi prvakov. S tem se končuje celoletno "dvorjenje" belega baleta z enim najbolj zaželenih strategov na svetu, kateremu bi se prav gotovo izpolnile sanje, saj je že takoj po finalni zmagi nad Bayernom Münchnom razglabljal o "največjem izzivu" in želji po osvojitvi LP s tremi klubi. 

Marca: 10 milijonov evrov na sezono
Po trditvah madridskega športnega dnevnika Marca, ki je skupaj s predsednikom kluba Florentinom Pérezom "zrežirala" odhod Manuela Pellegrinija, naj bi José Mourinho pogodbo podpisal v naslednjih dneh, po tem ko se bo s predsednikom Interja Massimom Morattijem dogovoril o prekinitvi pogodbe. Štiriletna pogodba mu bo navrgla deset milijonov evrov na sezono!

"Zadnjih nekaj tednov smo posvetili analizi pretekle sezone. Odločili smo se, da končamo epizodo Manuela Pellegrinija pri Realu Madridu. Radi bi se zahvalili njemu in njegovi ekipi za njihovo trdo delo in profesionalnost," je po končani skupščini na novinarski konferenci povedal Pérez.

"Skupščina se je prav tako dogovorila, da najame Joséja Mourinha kot novega trenerja Reala Madrida, takoj ko bo njegovo pogodbeno razmerje z Interjem Milanom razrešeno. Stoodstotno stojimo za potrebo po spremembi in veseli smo, da bo José ta mož, ki bo prevzel vajeti pri Realu Madridu."

Želeli napadalen nogomet, dobili Mourinha
Pérez je med drugim priznal "nekatere napake" v dosedanjem mandatu vodenja kluba in postregel z zanimivo trditvijo:

"Mourinhov stil igre zanesljivo sodi v Real Madrid. Najprej zmaga, nato duh žrtvovanja in nato vrednote." Zanimivo, da je to isti predsednik, ki si je želel z madridskim velikanom igrati lepo, kar navijači belega baleta zahtevajo že nekaj let. Pellegrini je igral lepo, a ni zdržal več kot sezono. Kako bo Santiago Bernabéu sprejel igro na rezultat Joséja Mourinha?

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Portugalec je medtem v Italiji, ob obisku prvega moža financ milanskega kluba Rinalda Ghelfija pa so ga zaustavili vedno pripravljeni italijanski novinarji, s katerimi ima Mou že pisano zgodovino nesporazumov. Tokrat jim je namenil samo en stavek: "Grem na počitnice, nato pa prihajam delat v Španijo," je dejal Mourinho, ki ga je spremljal njegov agent Jorge Mendes. V mestu mode je trenutno tudi José Ángel Sánchez, ki v imenu Reala vodi pogajanja z italijanskimi in evropskimi prvaki.

Pellegrini že sedma Pérezova žrtev
Manuel Pellegrini je že sedmi trener, ki ga je uspelo zamenjati Florentinu Pérezu kot trenerju Reala. Čilski strateg se je na "črnem seznamu" pridružil Vicenteju Del Bosqueju, Carlosu Queirozu, Joséju Antoniu Camachu, Marianu Garcíi Remónu, Vanderleiju Luxemburgu in Juanu Ramónu Lópezu Caru. Vsi so imeli čast občutiti Pérezov bes. Najdlje se je na večno vročem stolu uspelo obdržati ravno aktualnemu španskemu selektorju Del Bosqueju, ki se je obdržal do leta 2003 in preživel tri leta Pérezove diktature. Na koncu nista bila dovolj niti dva naslova državnih prvakov, dva naslova v Ligi prvakov, Interkontinentalni pokal ... Mourinho – boj se!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.