Šport > Nogomet
74 ogledov

Pérez plačal 300k € za 'lažne novice'

florentino perez EPA
Predsednik Real Madrida Florentino Péreze je priznal, da je plačal 300.000 evrov za izdelavo spletne strani, s katero je poskušal izboljšati imidž madridskega velikana.

Španske oblasti so v okviru preiskave o korupciji v javnem sektorju zaslišale tudi prvega moža Real Madrida Florentina Péreza. Nogometni funkcionar je odločno zavrnil kakršnokoli vpletenost v pranje denarja oziroma sporno pridobivanje denarnih sredstev za politično stranko Partido Popular. 

Pérez je zanikal, da naj bi Alejandru de Pedru, domnevno glavnemu akterju finančnih mahinacij, pomagal pri zbiranju denarnih sredstev, priznal pa je, da sta z omenjenim gospodom sodelovala pri nekem drugem projektu.

florentino perez | Avtor: EPA EPA


Pérez je De Pedru plačal 300.000 evrov za postavitev spletne strani El Diario Bernabeu, katere namen je bil izboljšanje javne podobe kraljevega kluba. To pa še zdaleč ni vse. Omenjeni medij je s svojimi prispevki vršil pritisk na nogometne sodnike, Carla Ancelottija in pozneje tudi Zinedina Zidana. Spletni portal je služil kot platforma za krepitev statusa nogometašev Reala in negiranje kakršnekoli negativne publicitete.

Spletni medij je pritiskal na trenerje in Ancelottiju, denimo, posredno očital, da bi moral nekdaj najdražjega nogometaša vseh časov Garetha Bala pogosteje vključevati v začetno enajsterico. V priloženem videoposnetku je nekdanji direktor El Diaria Javi Iglesias Ancelottija povprašal o Balu, kot sta se na predvečer tiskovne konference dogovorila Pérez in De Pedro.



''Predsednik, zjutraj smo vprašali trenerja, kot sem obljubil,'' vsebino SMS-a razkrivajo španski mediji. ''Dobro,'' je odpisal predsednik. Obstajajo tudi drugi zapisi korespondence med obema akterjema, vključno z zahtevo po širjenju fotografij Sergia Busquetsa, ki je na enem od El Clásicov pohodil Pepeja.

Pérez je v pričanju zatrdil, da je Real prekinil pogodbo s spletnim medijem, potem ko se je dogovoril za donosnejši posel z Microsoftom. Ta je po besedah predsednika izboljšal strategijo za upravljanje z družabnimi omrežji.

Iglesias je potrdil, da je bil Real le njihova stranka. ''Klub nas je prosil, naj negiramo nekatere kampanje proti njihovim nogometašem,'' je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.