Šport > Nogomet
18 ogledov

Pérez zatrdil: "Cristiano si želi podaljšati"

Ronaldo Perez Real Madrid Santiago Bernabeu prestop predstavitev EPA
Florentino Pérez je v intervjuju za športni dnevnik MARCA zatrdil, da si Cristiano Ronaldo želi podaljšati pogodbo z Real Madridom, predsednik belega baleta pa je svojega zvezdnika postavil ob bok klubski legendi Alfredu Di Stéfanu.

"Jasen bom, kolikor bom lahko. Moj interes, interes Cristiana in navijačev Real Madrida je, da igra tukaj še mnogo let. Ko si vsi želijo eno stvar, potem je težko, da se je ne doseže. Jaz, Madrid, hočemo. Cristiano, igralec, hoče ..." je v pogovoru za najbolj brani španski športni dnevnik povedal Florentino Pérez.

To je bilo prvič, da je predsednik Real Madrida javno povedal, da si pogodbo z belim baletom želi podaljšati tudi Cristiano Ronaldo. Portugalec že več mesecev prestavlja začetek pogovorov o podaljšanju zvestobe, ki se mu na Santiagu Bernabéuu izteče leta 2015.

"Jaaaaaaa, brez vsakršnega dvoma," je še dodal Pérez, potem ko so ga novinarji MARCE vprašali, če si Ronaldo dejansko želi podaljšati. CR je po tekmi za reprezentanco Portugalske, ki je v petek v Lizboni premagala Rusijo, sicer dejal, da verjame v dogovor s klubom, pri katerem je na začetku pravkar končane sezone sicer prebolel "epizodo žalosti".

Nič ni boljšega kot to, da te poganja najboljši

"Madrid si ne želi zadržati Cristiana zato, ker ima Barça Messija," je nadaljeval Pérez. "Madrid si ga želi imeti za celo življenje, ker je najboljši igralec na svetu. Z ali brez Messija. Mi pa ga imamo. Ostajata mu še dve leti. Zdi se, kot da bo odšel jutri. Želimo si ga zadržati še dlje."

Pérez je Ronalda postavil ob bok klubske ikone Alfreda Di Stéfana. Imenovanje Argentinca za častnega predsednika belega baleta je Pérez označil za svojo prvo pomembno odločitev po prihodu v klub leta 2000, ko je začel svoj prvi "projekt galaktikov", ki je neslavno pogorel. Priznal je, da mu je žal, ker v klub ni pripeljal "šampionov" Patricka Vieire, Francesca Tottija in Ronaldinha.

"Ob Ronaldu želimo zgraditi naš projekt. Ekipe vedno rastejo skupaj z enim velikim igralcem. V svojem času je bil to (Alfredo) Di Stéfano, potem (Zinedine) Zidane. Zdaj je logično, da je to Cristiano. Nič ni boljšega kot to, da te poganja najboljši igralec na svetu, se vam ne zdi? Mislimo, da bi njegova figura lahko ostala v zgodovini kluba kot tista Di Stéfana," je pristavil Pérez.

Težava ni v pravicah do njegove podobe

"Vedno se pogovarjava. Če me vprašate, če sva govorila o denarju, bi vam rekel, da ne. Ampak potrebno bo počakati, da se vrne s počitnic. O teh rečeh se ne pogovarjava. Storili bomo to. Ne potrebujemo pomoči, da podaljšamo pogodbo s Cristianom, niti da kupimo koga drugega. Vsem se zahvaljujem za skrb.

Se je zapletlo pri pravicah do njegove podobe? Neeeeee. Berem in slišim reči, ki me presenetijo, in ki se niso nikoli zgodile. To pravim za to zgodbo, prebral pa sem tudi, da so za (Carla) Ancelottija zahtevali štiri milijone. Zagotavljam vam, da od mene nihče ni zahteval te vsote, niti kakšne druge. Vi verjamete, da so PSG ob finančni moči, ki jo ima, pomembni štirje milijoni več ali štirje milijoni manj?"

Komentarjev 2
  • alex85 09:38 10.junij 2013.

    Ta je huda nisva govorila o denarju, ha, ha...

  • Merkava4 18:04 09.junij 2013.

    Maaaa gradbenik, nehejtega ga že enkrat srat!! Nej si ga podaljša če hoče, pa če ma prekratkega...kaj pol prodaja bajto??? Ker je nesrečen??? Depra??..