Šport > Nogomet
20 ogledov

"Perezom" bo kmalu odzvonilo

Florentino Perez, predsednik madridskega Reala, v prihodnje ne bo več mogel brez Žurnal24 main
Dnevi velike porabe denarnih sredstev španskih nogometnih klubov za nove okrepitve, prednjačita seveda Barcelona in predvsem Real Madrid, se bližajo koncu, saj v Španiji nameravajo uvesti t. i. salary cap.

V zadnjih letih smo bili s strani Real Madrida in tudi Barcelone priča astronomskemu zapravljanju za okrepitve. Le spomnimo se rekordnega prestopa Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda v Real za 97 milijonov evrov in prestopa Zlatana Ibrahimovića iz Interja v Barcelono, ko je bil celoten prestop težak prek 60 milijonov evrov. Zdaj pa se zdi, da se bo enormno zapravljanje končalo. Španski parlament je namreč na zadnji seji v španski prestolnici izglasoval in že poslal v vlado zakon o omejevanju in transparentnosti proračuna za vse španske nogometne klube. Zakon je zelo podoben salary capu, ki ga že več let uspešno prakticirajo v ameriškem profesionalnem športu. "Nujno je treba uvesti pravila, ki bodo jamčila transparentnost in kontrolo stroškov v profesionalnem nogometu,“ se glasi izjava poslancev v španskem parlamentu.

Le štirje proti
Predlog zakona o omejevanju stroškov je bil v španskem parlamentu sprejet enoglasno. Le štirje poslanci so glasovali proti. Vladi sicer zakona ni treba sprejeti, pravico pa ga ima tudi znova vrniti v obravnavo v parlament.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.