Šport > Nogomet
84 ogledov

Peru kot zadnji do vstopnice za Rusijo

Christian Ramos Peru Nova Zelandija
Nogometaši Peruja so zadnja reprezentanca, ki si je pred dodatnih kvalifikacij priigrala nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji.

Peru je pred domačimi navijači na Estadio Nacional v Limi na povratni tekmi proti Novi Zelandiji zmagal z 2:0, prva se je končala brez zadetkov, in bo prvič po letu 1982 nastopil na mundialu.

Gola sta dosegla Jefferson Farfán v 27. in Christian Ramos v 65. minuti ter popeljala Inke na skupno peto svetovno prvenstvo, vendar prvo po 35 letih. Farfán se je med proslavljanjem zadetka odel v dres reprezentančnega kolega, kapetana reprezentance Paola Guerrera, ki ga je Fifa tik pred dodatnimi kvalifikacijami zaradi "abnormalnega izvida" dopinškega testa suspendirala za 30 dni.

Žreb osmih skupin predtekmovanja za 32 ekip na SP bo 1. decembra.

Nova Zelandija, 122. reprezentanca na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife, se je po letih 1982 in 2010 borila za svoj tretji nastop na SP, a ostala praznih rok.

Dodatne kvalfikacije za SP 2018 (povratna tekma):

PERU - Nova Zelandija 2:0 (1:0)  /0:0/
Farfán 27., Ramos 65.

ABC - napredovali na SP
/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.