Šport > Nogomet
11 ogledov

Pestra nogometna tržnica

Nemški prvoligaš Wolfsburg ima v svojih vrstah tri brazilske nogometaše. Žurnal24 main
Zadnji dan prestopnega roka so številni nogometni klubi izkoristili, da so okrepili svoje vrste. Dejavni so bili tako v slovenskih kot tujih klubih.

Kirm podaljšal

Novi slovenski reprezentant Andraž Kirm je s slovenskimi prvaki iz Domžal pogodbo podaljšal za tri leta. "Nova pogodba je bila želja obeh strani. Tukaj v Domžalah sem se uveljavil. Odlično se razumem z ekipo in s strokovnim vodstvom. Ko sem prišel v Domžale, nihče ni vedel zame. Bil sem mlad in trener Stojanovič mi je dal priložnost, da se dokažem v prvi slovenski ligi. Poskusil sem  čim bolje izkoristiti vsako priložnost . Za podaljšanje pogodbe sem se odločil, ker se v Domžalah počutim kot doma," je povedal Kirm, ki bo kmalu dopolnil 23 let. Domžalam se je pridružil še Rok Hanžič, ki je prišel iz Interblocka. O prestopu v Domžale so se predstavniki kluba pogovarjali tudi z nekdanjim reprezentantom Jalnom Pokornom, ki ima trenutno nerešen status pri litovskem Atlantasu. V primeru, da Evropska nogometna zveza odloči v njegovo korist, se bo Pokorn takoj pridružil rumeno-modrim.

Kupovali so tudi v Celju
Celjskemu klubu Mik CM Celje se je pridružil Blaž Puc, ki je prišel kot nadomestilo za Dejana Rustiča, ki je podpisal pogodbo s Politehnico iz Temišvarja, in bo tako delal družbo reprezentantu Daretu Vršiču.

Recoba v Torino
Urugvajski nogometaš Alvaro Recoba bo kariero nadaljeval v Torinu, kamor se seli iz milanskega Interja. Z Interjem ima sicer sklenjeno pogodbo do leta 2008/09, zato bo igral kot posojen igralec. Torino bo Interju plačalo 500.000 evrov odškodnine.

Kluivert odslej v Franciji
Nekdanji nizozemski reprezentant Patrick Kluivert se bo iz PSV Eindhovena preselil v francoski Lille, s katerim je podpisal enoletno pogodbo. 31-letni napadalec, ki je pred dvanajstimi leti dosegel odločilni zadetek za Ajax v finalu lige prvakov, je bil v karieri član slovitih moštev Barcelone, Milana, Newcastla in Valencie.

Patrick Kluivert je bil nekoč soigralec Ronaldinha. © AFP

 
Motta v Madridu
Brazilski nogometaš Thiago Motta je okrepil vrste Atletica iz Madrida, kamor je prestopil iz Barcelone. 25-letni igralec sredine igrišča je ena izmed številnih okrepitev, ki so jih privoščili v Madridu. Poleg njega so zvestobo Atleticu obljubili še  Jose Antonio Reyes , Simao Sabrosa in Diego Forlan , tik pred podpisom pa naj bi bil tudi Villarrealov Argentinec Juan Roman Riquelme .

Wolfsburg s tremi Brazilci
Nemški nogometni prvoligaš Wolfsburg se je zadnji dan prestopnega roka okrepil z brazilskim vezistom Grafitejem . Nemci so Grafitejevemu dosedanjemu klubu Le Mansu plačali osem milijonov evrov odškodnine. Osemindvajsetletni Grafite je tako že tretji Brazilec v Wolfsburgu, trener Felix Magath je pred tem pripeljal še Marcelinha in Josueja .

Pestro tudi v Angliji
Angleška nogometna prvoligaša Middlesbrough in Portsmouth sta se dogovorila o prestopu vezista Garyja O'Neila . Štiriindvajsetletni O'Neil bo tako po novem nosil dres Middlesbrougha, Portsmouth pa bo bogatejši za 7,4 milijona evrov, kolikor je bila odškodnina. Middlesbrough se je danes okrepil še z egiptovskim vezistom Mohamedom Shawkyjem iz Al Ahlyja, ki se bo na Riversidu pridružil rojaku Midu. Na preizkušnji je tudi nekdanji Evertonov in Newcastlov branilec, Italijan Alessandro Pistone .

Gravesen iz Celtica v Everton
Glasgow Celtic, škotski nogometni prvak, ki se je pred dvema dnevoma skozi kvalifikacije prebil v letošnje tekmovanje lige prvakov, se je odločil, da se bo do konca sezone odpovedal uslugam Thomasa Gravesena . Škoti, ki so z Gravesenom podpisali avgusta 2006, so 31-letnega danskega nogometaša sredine igrišča za eno leto posodili liverpoolskemu Evertonu. Gravesen je k Celticu prišel po šestih letih igranja za madridski Real, pred tem pa je nastopal tudi za Hamburg in danski klub Vejle BK.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.