Šport > Nogomet
42 ogledov

Pestro dogajanje na slovenski tržnici

Valon Ahmedi Jure Veber
Spletna stran Prve lige Telekom Slovenije danes poroča o številnih selitvah nogometašev iz slovenskih klubov in obratno.

O tem poročajo tudi spletne strani klubov, nazadnje so se oglasili tudi iz vrst državnih prvakov Maribora, ki so iz Celja v svoje vrste zvabili Valona Ahmedija.

Enaindvajsetletni Ahmedi se je v Celje pred sezono 2014/15 preselil iz italijanskega tretjeligaša Südtirol, v letu in pol bivanja na Areni Petrol pa je v celjskem dresu vknjižil 34 nastopov in dosegel pet zadetkov. Po uvodnih dobrih predstavah se je poškodoval, po vrnitvi pa je nato v tej sezoni v 22 ligaških krogih zbral 14 nastopov.

O selitvah poročajo tudi iz drugih slovenskih klubov. Hrvaški nogometni igralec Josip Ivančić, ki je nazadnje igral za Koper, je novi član Šerifa iz Tiraspola. Štiriindvajsetletni napadalec je za Koper odigral štirinajst tekem in zabil tri gole. Pri Šerifu so uradno potrdili njegov prihod, moldavsko ekipo pa je zapustil Igor Jugović, ki se je vrnil v Celje.

Jugović je bil v Šerifu kot posojeni igralec, po osmih odigranih tekmah pa so se v moldavskem klubu odločili, da 26-letnika ne bodo zadržali v svojih vrstah. Jugović je v dveh sezonah v slovenski ligi odigral 45 tekem in zabil tri gole.

Nekaj sprememb je doživela tudi ekipa Krke. To so zapustili Lamin Diallo, Luka Cerar, oba sta se s klubom dogovorila za prekinitev sodelovanja, in Jamilu Collins, ki se je vrnil k Rijeki.

Nogometni klub Olimpija Ljubljana in napadalec Enis Đurković sta sporazumno prekinila sodelovanje. Šestindvajsetletni Kranjčan je prišel v zmajevo gnezdo iz Triglava poleti 2013 in igral v zeleno-belem dresu do konca jesenskega dela sezone 2014/15, ko je bil posojen v Radomlje, nato še v Celje. Pogodba z Ljubljančani bi mu potekla 31. maja 2016.

Kot poročajo pri PLTS, so Zavrč zapustili Stefan Petrović, Pavol Bajza, Ivan Novoselec in Dejan Polič, medtem ko Rok Zorko odhaja na posodo k Dravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.