Šport > Nogomet
11 ogledov

Pet golov Novakovića v osmih dneh

Milivoje Novaković je gol zabil Albancem, dva pa Mainzu! (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Milivoje Novaković še kar nadaljuje svojo strelsko serijo: v osmih dneh je za Köln in reprezentanco skupaj zabil kar pet golov. Pokvarjen debi Jasmina Kurtića in rojstni dan Siniše Andjelkovića.

Nemčija
Slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novaković, ki je pred tednom z dvema goloma poskrbel za zmago Kölna proti velikemu Bayernu, se je znova izkazal z doppelpackom (dvema zadetkoma). Zabil ga je ob zmagi Kölna proti Mainzu s 4:2, preostala dva zadetka je dal Lukas Podolski. Novaković je tako med najzaslužnejšimi za vzpon kozličkov. Ti so po drugi zaporedni zmagi le pobegnili z mest, ki po koncu sezone peljejo v drugo nemško ligo. Ob Novakoviću je vso tekmo za Köln odigral tudi Mišo Brečko.

Zlatko Dedić si je remi svojega Bochuma z Arminio (2:2) ogledal s klopi. Rok Kronaveter je za Energie ob porazu z 1:3 z Greuther Fürthom igral zadnjih 20 minut. Goran Šukalo tokrat za Dusiburg ni nastopil.

Robert Koren je za Hull City, ki je z 1:0 v drugi angleški ligi premagal Preston North End, odigral vso tekmo. Haris Vučkić ni kandidiral za moštvo Newcastla.

Italija
Manj zadovoljni so bili pri najbolj “slovenskem” klubu v Italiji. Palermo je tokrat gostil Fiorentino, dvoboj z vijoličastimi pa so začeli tudi Siniša Andjelković, ki je praznoval 25. rojstni dan, Josip Iličić in Jasmin Kurtić. Zadnji je svoj debi v Serie A dočakal zaradi odsotnosti Armina Bačinovića, ki ni imel pravice nastopa zaradi kartonov. Trojček Slovencev je odigral vseh 90 minut. Sicilijanci so na tekmi sicer dvakrat vodili, za 1:0 je asistiral Iličić, na koncu pa izgubili z 2:4. "Nisem jezen, vendar smo dve tekmi imeli že dobljeni, na koncu pa smo izgubili. Je to najboljša obramba Palerma? Nehajte spraševati in pisati neumnih stvari. Obramba ne deluje. Zapišite to in povejte Rossiju," je trenerja Palerma Delia Rossija po dvoboju okrcal lastnik kluba Maurizio Zamparini.

Cagliari
je s 4:1 ugnal Chievo, pri letečih oslih je Boštjan Cesar odigral vso tekmo, Bojan Jokić pa je bil zamenjan v 64. minuti. Tako se je zmage v 25. kolu italijanskega prvenstva razveselil le Samir Handanović, ki se je vrnil po poškodbi. Njegov Udinese je v gosteh s 3:0 premagal Ceseno. Jana Koprivca ni bilo v videmski ekipi. Tako kot nista kandidirala za moštvo Enej Jelenič pri Genoi in Rene Krhin pri Bologni.  

Crotone, kjer brani Vid Belec, je z 0:1 izgubil z Albinoleffejem. Belec je bil v vratih vso tekmo. Empoli je z 1:0 premagal Ascoli, Jasmin Handanović je branil vso tekmo.

Francija
Auxerre je z 1.3 izgubil pri Nancyju, Valter Birsa pa je bil na igrišču 47 minut.

Nizozemska
Tim Matavž za spremembo tokrat ni zadel. Njegov Groningen je remiziral (1:1) na gostovanju  pri moštvu De Graafschap. Primorec je odigral vso tekmo. Ado Den Haag je s 3:0 ugnal klub z zanimivim imenom VVV, Aleksandru Radosavljeviću je trener namenil polno minutažo. Willem II je z Utrechtom igral 3:3, Dragan Jelić je bil na travniku do 89. minute in podal za prvi zadetek. Denis Halilović je odigral vso tekmo. Vitesse je z 0:1 izgubil pri Twenteju, Dalibor Stevanović je dobil zadnjih šest minut igre.

Belgija
Gent je z 1:0 ukanil Kortrijk. Zlatan Ljubijankić in Marko Šuler sta odigrala vso tekmo, ki jo je Matija Škarabot presedel na klopi. Charleloi je remiziral z Lokerenom (1:1), Elvedin Džinić je igral do 82. minute.

Avstrija
Mateja Mavriča ni bilo v ekipi Kapfenberga, ki je z 0:2 klonil pri Sturmu. Wacker Innsbruck je v nedeljo remiziral s Salzburgom (1:1). Miran Burgič je za Wacker igral do 86. minute. Sašo Fornezzi je za Wiener Neustadt ob zmagi z 2:0 nad Rapidom branil vso tekmo.

Portugalska
Leiria je premagala Nacional z 1:0. Dejan Školnik je za moštvo z Madeire igral do 58. minute, Nejc Pečnik je vstopil v 75. minuti, Rene Mihelič pa bo priložnost dočakal kdaj drugič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.