Šport > Nogomet
73 ogledov

Pet milijonov za štiri leta

Rene Krhin bi lahko iz Interja odšel k Laziu. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Rene Krhin in Vid Belec ne bosta igrala na evropskem prvenstvu do 19 let, ki se naslednji teden začne v Ukrajini. Nogometaša milanskega Interja sta dala prednost klubski karieri.

Njun zastopnik Marcel Kačinari nam je zaupal, da bosta v kratkem podpisala novi pogodbi.

Pogodba za eksistenco
Vid Belec in Rene Krhin imata z Interjem sklenjeni profesionalni pogodbi do leta 2012. "Trenutno se pogajamo za podaljšanje. Gre za pogodbo za štiri leta, težko pet milijonov evrov," nam je povedal koprski agent Kačinari, ki skrbi za karieri obeh Štajercev pri črno-modrih. Zagotavlja tudi, da sta se igralca za izostanek z reprezentančne akcije odločila po dolgem in tehtnem premisleku, čeprav jima je Inter dovolil odhod z izbrano vrsto v Ukrajino. "Priložnost, ki se jima je ponudila, se ponuja redkim. Vratar iz mladinske šole pri Interju denimo v prvo ekipo ni prišel že 30 let. Njun preboj je velik uspeh za ves slovenski nogomet. Če jima uspe, bomo imeli reprezentanta za naslednjih 15 let," pravi Kačinari, ki obema varovancema napoveduje lepo prihodnost.

Debi že v tej sezoni
"Mislim, da bo Rene v naslednji sezoni odigral vsaj deset tekem. Pri Vidu pa bo treba še nekoliko počakati. Lepo je že to, da so ga poklicali zraven. Vratarjema Toldu in Orlandoniju bo kmalu potekla pogodba. V roku enega leta bi lahko postal drugi vratar." Za odličnim brazilskim reprezentantom Juliom Cesarjem.

Čeprav se po lastni odločitvi nista udeležila reprezentančne akcije, pa Kačinari ne pričakuje kazni s strani Nogometne zveze Slovenije. "Teoretična možnost za kazen obstaja, vendar mislim, da bo prevladal razum ter odločitev in želja igralcev. Sicer pa z nikomer iz NZS nisem bil v stiku," je pogovor zaključil naš sogovornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.