Šport > Nogomet
51 ogledov

Pet okrepitev v knežjem mestu

Žurnal24 main
Celjani so odločeni,d a v drugem delu sezone pokažejo več kot v prvi polovici in so se v ta namen okrepili s peterico nogometašev.

V skladu s klubsko strategijo uveljavljanja mladih talentiranih igralcev in na podlagi finančnih zmožnosti so se klubu pridružili Nicolas Antoine Rajsel, Amir Bilali, Danijel Miškić in Boban Vasov, že prej pa tudi Alen Ploj, so sporočili iz kluba.

Rajsel je pot začel v mladinski akademiji aktualnega francoskega državnega prvaka Paris Saint-Germaina, pri katerem je nazadnje igral za mlado moštvo. Ima slovensko in francosko državljanstvo, najbolje pa se znajde na položajih krilnega napadalca in ofenzivnega vezista. V minuli sezoni je v dresu pariškega moštva nastopal tudi v tekmovanju NextGen, ki velja za ligo prvakov najboljših evropskih mladinskih moštev.

Bilali je srednji branilec, ki ima albansko in makedonsko državljanstvo. Vso svojo kariero je nastopal v dresu italijanskega tretjeligaša Cremoneseja, ki je bil tudi zadnja postaja pred prihodom v Celje.

Hrvaški vezist Miškić je kariero začel v zagrebškem Dinamu, katerega član je bil do leta 2011, ko je prestopil v hrvaškega drugoligaša NK Sesvete. V letošnji sezoni je igral za zagrebško Lokomotivo, s katero je nastopal v prvi hrvaški ligi.

Srbski srednji branilec Vasov pa je nogometno pot začel v mladinski akademiji 26-kratnega bolgarskega državnega prvaka Levskega iz Sofije. Bil je tudi član Radničkega iz Pirota, nazadnje pa je nastopal v dresu bahrajnskega prvoligaša East Riffa.

Rajsel, Bilali in Miškić so s klubom podpisali dolgoročne pogodbe.

Komentarjev 1
  • pesjan 13:01 01.februar 2014.

    Celje ni sposobno imeti prvoligaša in drugoligaša Simer Sanpiona .ker sta oba v visokih izgubah ? Kam vodi tooooooooooo bi se lahk ? na občini ?