Šport > Nogomet
21 ogledov

Pet točk za stabilizacijo kluba

Po naslovu morajo v Kopru narediti korak naprej, če ne želijo biti muha enodnevn Žurnal24 main
Naslov prvaka je le prvi korak v mozaiku, če se v Kopru res želijo dolgoročno vključiti v slovenski nogometni vrh. Izpostavljamo pet ključnih točk za stabilizacijo kluba.

1. Finančna struktura
Po številnih dvomih glede koprske licence je uprava večinoma zakrpala luknje za nazaj. Mesečni dohodki in premije zaostajajo, kar se v ambicioznem in urejenem klubu ne bi smelo dogajati. Tudi pretirana ambicioznost je lahko zelo nevarna. Na Bonifiki se morajo osredotočiti na realne cilje. Z rednimi izplačili bi že opravili pol dela.

2. Zadržati Pavlina
Nekdanji reprezentant si je s to sezono v Kopru postavil spomenik. V nedogled pa ne bo mogel igrati. V Kopru morajo storiti vse, da bo tudi v prihodnje vodil kadrovsko politiko kluba. Miran Pavlin pooseblja koprski uspeh.

3. Infrastruktura
Koper se bo s prenovljenim stadionom pridružil Mariboru, Olimpiji (s Stožicami) in Celju v skupinici klubov z všečno infrastrukturo. Ali bo novi stadion privabil tudi več navijačev, bomo izvedeli v naslednji sezoni.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

4. Podmladek
Obala je neusahljiv vir talenta. Skozi leta so na južnem Primorskem zrasli številni odlični nogometaši. Koper mora tudi v prihodnje ponujati priložnost igralcem iz svoje šole in se ne sme pretirano zanašati na kupovanje.

5. Prodaja igralcev
Prodaja je logična posledica dobrega podmladka. Nogometaši iz lastne šole so poceni naložba, ki se lahko večkratno obrestuje. Prestopi v tujino so ključni del financiranja slovenskih klubov, ki imajo zanemarljive prihodke iz marketinga in prodaje vstopnic.

Mini intervju: Alfred Jermaniš
Koper je prvak. Kako velik uspeh je to?

To je zgodovinski uspeh, gre za prelomnico. Naslov je prišel v pravem času, saj prihaja tudi nov stadion. Tako se lahko koprska nogometna pravljica nadaljuje.

Bo novi stadion na tekme Kopra privabil več ljudi?
Tudi Bayern je imel na starem olimpijskem stadionu na tekmah po 25 tisoč gledalcev. Odkar so naredili nov, udobnejši objekt, imajo stadion stalno razprodan. Mi nismo imeli žarometov, vse tekme smo igrali popoldne, ko so poleti še vsi na plaži. Z reflektorji bomo igrali zvečer in bo tekma družaben dogodek. V Kopru se ne dogaja veliko, zato si od stadiona ogromno obetamo.

Stalnica so kritike na račun igre.
Smešno je, da nekdo kritizira ekipo, ki je štiri kola pred koncem osvojila naslov. Če ima Koper 15 točk prednosti na vrhu, bi kritike vprašal: Kako potem igrajo vsi drugi?

Zlatko Zahovič je Koper označil za muho enodnevnico ...
Tudi Ćiro Blažević je rekel, da Prosinečki ne bo nikoli igralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.