Šport > Nogomet
8 ogledov

Petarda naših južnih sosedov, remi Italije

hrvaška norveška euro kvalifikacije EPA
Hrvaška je na tekmi skupine H doma premagala Norveško (5:1). Italijani so z golom Ederja v 84. minuti rešili točko proti Bolgariji (2:2). Wales je bil z dvema goloma Garetha Bala boljši od Izraela (3:0). Nizozemci remizirali s Turki (1:1).

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo so danes igrali v skupinah A, B in H. Kar nekaj reprezentanc je prepričljivo opravilo svojo nalogo, tako so Hrvati s 5:1 premagali Norveško in potrdili trenutno prvo mesto v skupini H, Belgijci so v skupini B s 5:0 premagali Ciper, v isti skupini je BiH s 3:0 zmagala v Andori.

S 3:0 so zmagali tudi Islandci, ki so v skupini A v gosteh premagali Kazahstan, in Valižani, ki so bili prav tako v gosteh boljši od Izraela, dva gola je dosegel Gareth Bale.

Vloge favoritov niso upravičili Nizozemci, Čehi in Italijani. Vsi so se morali reševati po zaostanku, Čehi in Nizozemci so proti Latvijcem oziroma Turkom osvojili točko v sodnikovem podaljšku. Čehe je rešil Vaclav Prospal, Nizozemce pa srečno Jan Klaas Huntelaar, ki ga je žoga po strelu Wesleya Sneijderja zadela in spremenila smer. Italijani so v Bolgariji izenačili na 2:2 nekoliko prej, izenačil je Eder.

Kljub remiju Čehi s 13 točkami ostajajo na čelu razpredelnice, samo točko zaostajajo Islandci, Nizozemci so s sedmimi tretji, Turki pa s petimi četrti.

V skupini B zdaj vodi Wales, ki ima dve točki prednosti pred Izraelom, proti vrhu se prebijajo Belgijci in igralci BiH, ki je tokrat s tremi goli Edina Džeka zabeležila prvo zmago v kvalifikacijah, z njo se je Cipru približala na točko zaostanka.

Hrvati, ki so proti Norveški po izidu 3:0 igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Vedran Čorluka, so še naprej eni najbolj prepričljivih reprezentanc, imajo 11 točk, dve več od Italijanov. Vse bolj v boju za drugo mesto zaostajajo Norvežani in Bolgari, medtem ko sta Azerbajdžan in Malta, njuno medsebojno tekmo so doma z 2:0 dobili Azerbajdžanci, praktično že odpisana.

Euro 2016, kvalifikacije, 5. krog:

Skupina A:

Kazahstan : Islandija 0:3 (0:2)
Češka : Latvija 1:1 (0:1)
Nizozemska : Turčija 1:1 (0:1)

Lestvica:
1. Češka 13
2. Islandija 12
3. Nizozemska 7
4. Turčija 5
5. Latvija 3
5. Kazahstan 1


Skupina B

Izrael : Wales 0:3 (0:1)
Andora : Bosna in Hercegovina 0:3 (0:1)
Belgija : Ciper 5:0 (2:0)

Lestvica:
1. Wales 11
2. Izrael 9
3. Belgija 8
4. Ciper 6
5. BiH 5
6. Andora 0


Skupina H

Azerbajdžan : Malta 2:0 (1:0)
Hrvaška : Norveška 5:1 (1.0)
Bolgarija : Italija 2:2 (2:1)

Lestvica:
1. Hrvaška 13
2. Italija 11
3. Norveška 9
4. Bolgarija 5
5. Azerbajdžan 3
5. Malta 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.