Šport > Nogomet
25 ogledov

Petarda v mreži Rudarja

večni derbi Anže Petkovšek
Nogometaši Olimpije so v tekmi 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 5:0 (

Olimpija je zavoljo oslabljene tekmečeve obrambe - manjkali so Jaka Ihbeisheh, Elvedin Džinić in David Kašnik - od prve minute stiskala obroč pred velenjskimi vrati in skušala doseči zadetek. Njen pritisk je bil konstanten, "knapi" so bili v prvih dvajsetih minutah na hudi preizkušnji, a njihova mreža se navzlic temu ni zatresla. Pred velenjskimi vrati je bilo gotovo najbolj vroče v deveti minuti, ko je Miha Zajc po prostem strelu z leve strani zatresel okvir vrat.

V prvem napadalnem valu izbrancev domačega trenerja Marka Nikolića so se gosti ubranili in v nadaljevanju zaigrali nekoliko bolj pogumno, strel Leona Črnčiča s 15 metrov pa je zletel mimo leve vratnice domačega vratarja Nejca Vidmarja. V 24. minuti so Ljubljančani vendarle kronali terensko premoč: najprej se je po "projektilu" Nika Kapuna s 25 metrov drugič na tekmi zatresla prečka, v nadaljevanju akcije pa je Rok Kronaveter zbrano spremljal let žoge in jo nato z natančnim strelom z roba kazenskega prostora usmeril v desni spodnji kot vrat gostujočega vratarja Mateja Radana.

Do konca prvega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, Ljubljančani so tudi po uvodnem golu imeli niti igre v svojih nogah in pritiskali na tekmečeva vrata, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. Gostitelji so drugo polovico tekme začeli podjetno, že v drugi minuti nadaljevanja je Matic Fink s 15 metrov streljal visoko prek vrat, le dve minuti kasneje pa je Julius Wobay neubranljivo zadel za 2:0.

Ljubljančani so v 61. minuti povišali na 3:0. Po hitro izpeljani akciji je Klemen Bolha v svojem kazenskem prostoru zrušil Miroslava Radovića in si prislužil drugi rumeni karton, natančen strelec z 11-metrovke pa je bil Kronaveter. Le šest minut kasneje so domači nogometaši znova zagrozili, a se je Radan dobro posredoval po strelu Finka.

V nadaljevanju je ritem nekoliko padel. Ljubljančani so zavoljo terenske premoči imeli absolutni nadzor na igrišču, v izdihljajih tekme pa so vendarle dosegli še dva gola. Prvega je z zvrhano mero sreče in s pomočjo Ivana Knezovića dosegel Miroslav Radović, drugega pa v prvi minuti sodnikovega podaljška še Ricardo Alves. Nogometaši iz slovenske prestolnice so na koncu zasluženo na svoj račun vpisali nove tri točke pred krajšim premorom zaradi bližnje akcije slovenske reprezentance, ki se bo v sredo v Kopru pomerila z Makedonijo.

Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, velenjska pa bo gostila Celje. Obe tekmi bosta v soboto, 2. aprila.

Prva Liga TS, 26. krog:

Olimpija : Rudar Velenje 5:0 (1:0)
Kronaveter (24), Wobay (49), Kronaveter (62/11m), Radović (88), Alves (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.