Šport > Nogomet
8 ogledov

Petarda vragov za prvo zmago pod Moyesom

Lingard Cleverley Manchester United A-League All Stars ANZ Stadium Sydney EPA
Manchester United je z dvema goloma Dannyja Welbecka in Jesseja Lingarda v Sydneyju premagal ekipo zvezd in prišel do prve zmage pod Davidom Moyesom (5:1).

Zmago nad ekipo A-League All Stars, kombiniranim moštvom zvezdnikov avstralske lige, je po dveh zadetkih mladega Dannyja Welbecka in Jesseja Lingarda na olimpijskem stadionu v Sydneyju potrdil "rezervist" Robin van Persie.

Nizozemec, ki je izpustil presenetljiv poraz Uniteda na prvi pripravljalni tekmi v Bangkoku, je po prihodu v igro zabil zadnji gol na tekmi in razveselil več kot 83.000 gledalcev. Večina je glasno podpirala prav rdeče vrage.

Mlade sile pokazale svojo moč

Medtem, ko je nezadovoljni Wayne Rooney že pred dnevi zapustil priprave, se je ob prvi zmagi novega trenerja Davida Moyesa še posebej izkazal mladi novinec Wilfried Zaha, ki je ekipi zvezd povzročal kopico težav po obeh bokih. Precej obrambno naravnano "domače" moštvo je edini zadetek doseglo na začetku drugega polčasa, ko je mrežo zatresel Besart Berisha.

United je povedel že v enajsti minuti, ko je Welbeck lepo spustil žogo do Lingarda, 20-letni ofenzivni vezist pa je sam pred vratarjem Antejem Čovićem mirno zabil svoj prvi gol za člansko moštvo.

Van Persie prišel, podal ni zabil

Welbeck se je nato po lepi globinski podaji v 34. minuti v "situaciji ena na ena" znašel tudi sam in prav tako zadel, albanski napadalec Berisha pa je rezultat znižal kmalu po začetku drugega polčasa, ko je njegov strel nekako uspel premagati Andersa Lindegaarda.

Vragi so takoj odgovorili prek navdušujočega Lingarda, ki je prestavil žogo na svoj odesnico in jo zabil v zgornji kot gola za svoj drugi zadetek večera, Van Persie pa je po prihodu v igro v 62. minuti (zamenjal je Ryana Giggsa) iz kota podal za drugi gol Welbecka, ki ga je angleški reprezentant zabil z glavo.

Van Persie je po seriji menjav postavil piko na i petardi tri minute pred koncem rednega dela. Ko se je že zdelo, da je priložnost v prvem poskusu zapravil, je v drugo le uspel premagati vratarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.