Šport > Nogomet
30 ogledov

Petnajst minut smrtne tišine na treningu Reala

Casillas Mourinho Ramos Essien Coentrao Ronaldo Real Madrid Galatasaray Reuters
Na ponedeljkovem treningu Reala Madrida v klubski bazi Valdebebas se po poročanju španskih medijev ni slišalo niti besede. José Mourinho je tako nadaljeval tiho vojno s svojimi varovanci, ki se vleče že vso sezono, zares pa se je razdivjala šele po izpadu proti Borussii Dortmund v polfinalu Lige prvakov.

Španski mediji tudi v torek nadaljujejo projekt "Mourinho ven". Čeprav gre za iste televizije in časopise, ki so Joséja Mourinha po osvojitvi Lige prvakov z Interjem tudi ustoličili za trenerja Reala Madrida, so se časi spremenili.

Po objavi videoposnetka, na katerem njegov pomočnik Rui Faria skorajda obračuna z navijači, športni dnevnik Marca na svoji spletni strani takole poroča o dogajanju na ponedeljkovem treningu:

"Zelo malo besed je bilo moč slišati včeraj na treningu Madrida. Ni bilo pogovora po tekmi z Valladolidom. Prav tako ni bilo priprave za jutrišnjo tekmo proti Málagi. Ni bilo niti kriznega sestanka zaradi izjav Pepeja po napadu Mourinha na Ikerja (Casillasa). Portugalec jim ni namenil niti besede." Dnevnik As dodaja, da je Portugalec prve besede spregovoril po 15 minutah.

Še nikoli manj smeha in šal

Mourinho, ki se je vso sezono spopadal z različnimi člani svojega moštva, še posebno sočno s kapetanom Ikerjem Casillasom, je v zaključku sezone očitno izgubil tudi najzvestejše privržence, potem ko ga je v intervjuju po tekmi z Valladolidom okrcal celo eden od njegovih najslavnejših produktov Pepe.

"Vzdušje je tako napeto, da treninga z manj šalami in manj smeha v Valdebebasu ne pomnijo. Odprta vojna med slačilnico in strokovnim štabom se zdaj ne skriva. Veliko nogometašev šteje dni, ki jih še ločijo od tega, da ne bodo več pod vodstvom Mourinha," nadaljujejo pri Marci.

Mourinho naj bi med prvimi tudi zapustil sobotno tekmo proti Valladolidu (4:3) na Bernabéuu, ko je na novinarska vprašanja (seveda) znova odgovarjal njegov pomočnik Aitor Karanka. Skupaj s strokovnim štabom se Portugalec v vseh 90 minutah ni niti enkrat dvignil s svojega sedeža na klopi Reala, razen seveda ob koncu polčasa in tekme.

Zanetti: "Mourinho vedno dela za dobro ekipe"

Alarmi so se po redakcijah španskih medijev v ponedeljek prižgali takoj, ko jih klub sploh ni obvestil o ponedeljkovem treningu in ni postregel z nobenimi drugimi informacijami (kdo je treniral, kdo je delal po posebnem programu), na voljo pa ni bilo niti fotografij niti televizijskih posnetkov. Po omenjenem treningu se je tudi zgodil incident s Fario v glavni vlogi, o katerem pišemo TUKAJ.

V oddaji Al Primer Toque radia Onda Cero je o Mourinhu spregovoril njegov nekdanji varovanec in kapetan pri Interju Javier Zanetti, ki je zatrdil, da ima na Portugalca zelo dobre spomine in da njegov nekdanji trener z vsemi igralci ravna enako ne glede na ime, priimek ali status.

"Ne poznam okoliščin tega, kar se je zgodilo v slačilnici Reala, lahko govorim le o svojih izkušnjah pri Interju," je dejal poškodovani Zanetti, ki si je pred dnevi strgal Ahilovo tetivo in bo z igrišč odsoten več mesecev. 

Med prvimi, ki ga je poklical

"Bil sem njegov kapetan in Mourinho je bil vedno trener, ki je mislil za dobro ekipe. Naj ti bo ime, kakor ti je pač ime, ampak on je želel le, da je ekipa delovala. Če je moral iz postave izpustiti kakšnega pomembnega igralca, mu to ni bilo pomembno. Igrali so tisti, ki so bili najboljši in ki so bili vsakem trenutku najzanesljivejši. V Interju smo toliko dosegli, ker smo razumeli sporočilo," je nadaljeval legendarni Argentinec.

"S Joséjem imava zelo dober odnos. Njegovo slovo po zmagi v Ligi prvakov je bilo žalostno. Za vse nas je bil velik udarec, ko se je odločil za odhod k Realu. Zelo nam je bil všeč, razumeli pa smo tudi, da si želi zmagovati še v drugih državah. Bil je eden od prvih, ki me je poklical po poškodbi. Rekel je, da me pozna in da ne bom imel težav s tem, da se vrnem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.