Šport > Nogomet
12 ogledov

Petrić na vročem derbiju rešil HSV

Shinji Sindzi Šinji Kagawa Mats Hummels gol zadetek slavje veselje proslavljanje
1/26
Žurnal24 main
V 4. kolu Bundeslige je Köln gostoval na Alianz Areni pri Bayernu in iztržil remi brez golov. Hamburg je po nekaj letih spet dočakal mestni derbi med St. Paulijem in HSV. Po baklah in ostalih incidentih 1:1.
Galerija s srečanja v Münchnu vas čaka TUKAJLE.

Gotovo vam ni ušlo, da se ta konec tedna v Münchnu dogaja Oktoberfest. Zato je tudi na Alianz Areno prišlo kar nekaj mladenk v tradicionalni bavarski opravi, vključujoč bujen dekolte. 

Po povratku St. Paulija v Bundesligo je bilo jasno - navijačem v Nemčiji se spet obeta vroči hamburški derbi med svobodomiselnim St. Paulijem in bolj znanim HSV. Tekma je imela zanimiv uvod, saj je morala policija ves dan patruljurati po mestu in razganjati razgrete navijače. Ti so kasnjeje povsem "nenemško" razgrajali tudi na tribunah in prižigali bakle, metali predmete na igrišče ...

Tekma? Hrvaški rezervist Mladen Petrić je z volejem rešil točko za Hamburg dve minuti pred koncem srečanja. Domači so povedli le dobrih deset minut prej. Na stadionu Millerntor se jim je obetala prva zmaga nad mestnimi rivali po 48 letih, ko je v 77. minuti zabil Fabian Boll. Kljub vsemu so se zadnji smejali pri HSV.

Köln je prišel do dragocene točke na gostovanju pri Bayernu. Kozlički so se spretno branili in tudi sami nekajkrat ogrozili Bayernovo mrežo, enkrat je to lepo uspelo tudi Mišu Brečku, ki je odigral vso tekmo. Če se malce pošalimo, je očitno vzdušje Oktoberfesta bolj prijalo gostom oziroma si bodo verjetno zasluženo lahko privoščili kako pivo.

Predvsem v drugem polčasu je bil Mišo Brečko eden najbolj opaznih igralcev na igrišču. Po njegovem odrivanju Bastiana Schweinsteigerja so Bavarci krilili z rokami, zahtevajoč enajstmetrovko. Na Franckom Riberyjem je napravil prekršek za rumeni karton, potem ko je Francoza odrinil z bokom. To pa še ni bilo vse – v 77. minuti je Trboveljčan vešče "premešal“ bavarsko obrambo, nevarno streljal z desne, s kakih osmih metrov, Hans-Jörg Butt pa žoge ni spustil v mrežo. To je bila poleg strela Sebastiana Freisa tudi najlepša priložnost kozličkov, ki so se ali spretno branili številnih predložkov v svoj kazenski prostor ali pa domačini niso bili dovolj zbrani pri strelih. Enkrat so po predložku Tonija Kroosa zadeli tudi okvir vrat. V sodniškem podaljšku je najbolj zadišalo po bavarski zmagi. Ribery je odlično izvedel prosti strel, ob njegovem nizkem poskusu se je izvrstni vratar Kölna Faryd Mondragon izkazal, še bolj pa po strelu iz odbite žoge Thomasa Müllerja.

Kölnov trener Zvonimir Soldo se ja sicer na Alianz Areni odločil za bolj zaprto različico, v napad je poslal le Lukasa Podolskega, Milivoje Novaković pa je ostal na klopi. Zato pa je bil v začetni enajsterici Brečko, ki se je s soigralci prvakom dobro postavil po robu. Gosti so bili enakovredni vsaj tretjino srečanja, nato pa so imeli Bavarci, ki so nastopili brez poškodovanega  Arjena Robbna, prek Miroslava Kloseja, Francka Riberyja in Thomasa Müllerja tri priložnosti. Pravzaprav so bili to streli z območja tam nekja okrog roba kazenskega prostora, ki izzvali resnejšaga posredovanja Kölnovega vratarja Faryda Mondragona. Mišo Brečko je svoje delo v prvem polčasu opravil dobro, se vključeval tudi v napad in napravil prekršek na okrog 25 metrih, ki so mu ga sodniki najverjetneje dosodili po krivici, saj je najprej zadel žogo.

Karl-Heinz Rummenigge, eden najvidnejši mož pri Bayernu, pravi, da ni bojazni, da bi jo najboljši nogometaši Bavarcem popihali v špansko prestolnico. Okrepile so se namreč govorice, da naj bi si Real še vedno želel Bastiana Schweinsteigerja in Philippa Lahma. "Real ima res veliko ime, vendar je Bayern v tem trenutku boljša in uspešnejša ekipa," je dejal Bildu: "Mislim, da lahko sklenemo dogovor o podaljšanju pogodb teh dveh nogometašev do leta 2015." Dodal je še, da razmišljajo o podaljšanju sodelovanja z Luisom van Gaalom

Lestvica
1. Mainz 12 točk
2. Hoffenheim 10
3. Borussia (D) 9
4. Freiburg 9
5. Hamburger SV 8
...
12. Köln 4
...
16. Nürnberg 3
17. Wolfsburg 3
18. Schalke 0

Bundesliga, 4. kolo:

Eintracht : Freiburg 0:1 (0:0)
Rosenthal (89)

Bayern : Köln 0:0 (0:0)
Milivoje Novaković ni dobil priložnosti za igro, Mišo Brečko je odigral vseh 90 minut za Köln, v 63. je dobil rumeni karton.

Werder : Mainz 0:2 (0:0)
Riise (52), Schürrle (61)

Stuttgart : Borussia (M) 7:0 (2:0)
Pogrebnjak (2, 54, 60), Niedermaier (22), Kuzmanović (64), Delpierre (73), Marica (80)

Wolfsburg : Hannover 2:0 (0:0)
Diego (55), Džeko (68)

Kaiserslautern : Hoffenheim 2:2 (0:1)
Hoffer (46, 75); Luiz (39), Sigurdsson (77)
 
St. Pauli : HSV 1:1 (0:0)
Boll (77); Petrić (88)

Schalke : Borussia (D) 1:3 (0:1)
Huntelaar (89); Kagawa (20, 58), Lewandowski (86)
RK: Plestan (62/Schalke)

Bayer Leverkusen : Nürnberg 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.