Šport > Nogomet
21 ogledov

Petrov končal kariero: "Želim pomagati"

Petrov Aston Villa intervju klubska televizija Villa Park stadion tribuna Reševalni pas/Twitter
Bolgarski nogometaš Stilijan Petrov, kapetan Astona Ville, ki je lansko sezono nenadoma prekinil zaradi levkemije, je po uspešnem zdravljenju v četrtek oznanil, da bo končal svojo športno pot. Vezist angleškega prvoligaša, čigar zdravstveno stanje se je sicer močno izboljšalo, bo po ustanovitvi fundacije raje pomagal ljudem.


"S težkim srcem oznanjam svoje slovo od nogometa,"
je prek klubske spletne strani (www.avfc.co.uk) spročil Stilijan Petrov. Triintridesetletnega vezista Astona Ville čaka še dveletno zdravljenje, nekdanji član Celtica in bolgarski reprezentant pa v tem času seveda ne bo mogel igrati nogometa na najvišjem nivoju.

"Ta proces bo močno olajšalo dejstvo, da sem pripravljen sprejeti nove izzive. Odkar so mi marca 2012 diagnosticirali akutno levkemijo, sem začel razumevati in spoštovati način, na katerega ta bolezen vpliva na življenja tako velikega števila ljudi. Lahko pomagam in želim pomagati ... Upam, da bom lahko naredil razliko," je še povedal Petrov.

Svojemu ljubljencu so ves čas ob strani stali izjemni navijači kluba iz Birminghama ter številni nekdanji soigralci, trenerji in zgolj naključni nogometni navijači vseh otoških klubov. Med zdravljenjem je večkrat obiskal Villa Park, kjer so mu navijači v čast njegove številke 19 vsako 19. minuto tekem namenili gromek aplavz.

Bolgarski rekorder

Petrov je pred grozljivo diagnozo sicer mislil, da gre zgolj za prehlad, za podporo pa se je še enkrat zahvalil družini, strokovnemu štabu in seveda navijačem. Villi je dolgo časa grozil celo izpad iz Premier League, a so zdaj na 13. mestu s 40 točkami vsaj malce pobegnili rdeči coni. 

Bolgarski vezist je kariero začel pri domačem CSKA Sofiji, pred prihodom v Birmingham pa dolgo časa kraljeval na sredini igrišča pri Celticu. Za svojo državo je igral na rekordnih 105 tekmah, na katerih je zabil tudi osem golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.