Šport > Nogomet
26 ogledov

Petrović novi selektor Srbije

Petrović je pred leti že vodil kitajsko reprezentanco. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji nogometaš Crvene zvezde in jugoslovanske reprezentance Vladimir Petrović je novi selektor srbske nogometne reprezentance, je v sredo potrdil predsednik srbske nogometne zveze Tomislav Karadžić.

Petrovića je soglasno potrdil izvršni odbor zveze, ki se je pred tem odločil za prekinitev pogodbe z Radomirjem Antićem.

Zveza je Petrovića, ki je bil trener romunskega Temišvarja, povabila na selektorski stolček, ker naj bi bili njeni predstavniki neuradno nezadovoljni z dosežki srbske reprezentance v letošnjem letu. Uradno na zvezi tega sicer niso potrdili, a so srbski mediji že dlje pisali o skorajšnji zamenjavi selektorja. Tudi po zadnji tekmi reprezentance, ko se je v okviru kvalifikacij za EP 2012 Srbija doma razšla s Slovenijo 1:1.

Sicer pa je 55-letni Petrović pomembno zaznamoval nogomet nekdanje SFRJ predvsem v obdobju med letoma 1972 in 1982, ko je nosil dres Crvene zvezde, v trenerski karieri pa je med drugim vodil tudi kitajsko reprezentanco, a le do neuspeha ob poskusu uvrstitve na SP 2010 v Južnoafriški republiki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.