Šport > Nogomet
5 ogledov

Pevnik besnel nad igralci

Žurnal24 main
Nogometaši Maribora so zmagovalci derbija 2. kola slovenskega pokala Hervis. V Ljubljani so še drugič v nekaj dnevih in tretjič letos premagali Olimpijo z minimalnih 1:0.

Še enkrat več je bil ljubljansko-mariborski derbi tekma z malo presežki. V hladni in vetrovni Ljubljani so Mariborčani na koncu kljub vsemu zasluženo slavili. Po počasnem začetku prvega polčasa se je prva velika priložnost ponudila prav njim – vso tekmo zelo razpoloženi Dragan Jelić je na levi strani opravil z Erikom Salkićem in poslal izvrstno žogo pred vrata zeleno-belih. Marcosa Tavaresa je pred strelom z glavo s prekrškom zaustavil rojak Bonifacio in gostje le po čudežu niso dobili enajstmetrovke v svojo korist. Toda vsa jeza je bila pozabljena že čez tri minute, ko je napako ožje Olimpijine obrambe v gol spremenilDejan Školnik. Slabo podajo na 30 metrih je mladi hrvaški reprezentant prestregel in prodrl do roba kazenskega prostora, od koder je z levico natančno zadel ob vratnici Damirja Botonjića. Domača ekipa je do konca zmogla le občasen preblisk Sebastjana Cimerotiča, vedno znova pa jih je izdala zadnja podaja (Davor Škerjanc) ali preslab strel (Cimerotič).

Drugi polčas se je začel atomsko. Najprej se je Tavares po novi izvrstni žogi Školnika znašel sam pred Botonjićem, a je rezervni vratar Olimpije žogo odbil v prečko. Na drugi strani je Da Silva močno udaril od daleč, a se je izkazal Marko Pridigar. Po nekaj minutah zatišja je Maribor znova udaril, natančneje Jelić, ki je po kotu zadel vratnico. Nekaj več kot deset minut kasneje pa spet klasični dvoboj ena na ena med Botonjićem in Tavaresom, kjer je bil spet uspešnejši vratar. Vijolice so tekmo na koncu pripeljale do dokaj mirnega konca, saj Olimpija ni zmogla konkretnejšega strela proti Pridigarju. Njihov igralec tekme je bil vratar Botonjić, ki je vse prej kot blestel na do sedaj edini tekmi v prvem kolu proti Interblocku. O predstavi domače ekipe to pove vse. Zeleno-belim tako ostaja le še domače prvenstvo, kjer imajo trenutno na tretjem mestu točko prednosti pred večnimi tekmeci.

Trener Olimpije Robert Pevnik se je na novinarski konferenci razhudil nad nekaterimi svojimi igralci. Ne sicer tako, kot na tekmi proti Gorici (na fotografiji), a vseeno. © Boštjan Tacol

 

Za svojevrstni "šov" po tekmi pa je poskrbel tudi trener domače ekipe Robert Pevnik. Celjan slovi kot človek brez dlake na jeziku in to je pokazal tudi tokrat. Tu je del njegovega govora na novinarski konferenci:

"Mariborčani so nam pokazali, kako se bori za svoje barve," je začel Pevnik. "Pokazalo se je, da so nekateri igralci v našo ekipo prišli po bližnjici. Bližnjic pa v nogometu ni. Zelo sem razočaran in verjemite, da sledijo velike spremembe v ekipi. Da bodo prišle tudi sankcije za igralce, ker tako se ne more igrati za Olimpijo. Nekateri igralci bodo morali za to odgovarjati," se je razhudil.

"O imenih ne bom govoril," je nadaljeval. "Da se pa igra tako nesrčno, brez dvobojev in želje, za to mesto, za ta grb, je to sramota. Ne bom več filozofiral. Gremo k delu. Te zajebancije je danes konec. V Olimpijo se ne more priti preko vez in kvazi menedžerjev. Tega je bilo dovolj. Dovolj je bilo zajeb***ije. Moramo narediti selekcijo s trdim delom in vrniti Olimpijo na pota stare slave. Nekateri igralci nimajo dovolj kakovosti, niti da se pripeljejo na parkirišče pred stadionom, kaj šele da igrajo za Olimpijo. Cela tekma je bila katastrofa. To je vse, kar lahko povem o tem," je zaključil. V taboru Olimpije bo te dni kot kaže še kako vroče. 

Na preostalih tekmah pokala ni bilo presenečenj, saj so zmagali vsi prvoligaši. Na tekmi med Koprom in Rudarjem je en moral izpasti, to pa je bilo na koncu vodilno moštvo lige. Rudar je na Bonifiki slavil veliko zmago (4:2) in prekinil niz porazov. HiT Gorica je v gosteh že včeraj visoko odpravila Črenšovce (5:0), visoke zmage pa se je veselila tudi Nafta, ki je odpravila Stojnce (6:2). Interblock je kljub kadrovskim pretresom slavil pri Odrancih (2:0), Celjani pa na manjšem derbiju v Fazaneriji pri Muri 05 (5:3). Medtem ko so Domžale v novem prvoligaškem obračunu na Ptuju premagale Dravo (3:2), pa je drugoligaški obračun v Kranju proti Primorju dobil Triglav (4:0).


Pokal Hervis, rezultati tekem 2. kola:


Črenšovci : HiT Gorica 0:5 (0:4)
Stojnci : Nafta 2:6 (1:3)
Odranci : Interblock 0:2 (0:1)
Luka Koper : Rudar Velenje 2:4 (1:3)
Olimpija Ljubljana : Maribor 0:1 (0:1)
Mura 05 : CM Celje 3:5 (1:2)
Triglav Gorenjska : Primorje 4:0 (2:0)
Labod Drava : Domžale 2:3 (1:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.