Šport > Nogomet
23 ogledov

Barça ušla blamaži: Pinto MVP finala

Barcelona - Real Madrid Reuters
Španska državna televizija je Barceloni po sredinem porazu v finalu kraljevega pokala prihranila nekaj dostojanstva in v glasovanju za igralca tekme "izbrisala" vratarja Joséja Manuela Pinta, ki bi verjetno odnesel laskavi naslov.

Rezervni vratar Barcelone in vse od prihoda na Camp Nou specialist za pokalne tekme, Španec José Manuel Pinto, je med sredino finalno tekmo španskega pokala povedel v glasovanju za najboljšega posameznika "El Clásica" proti Real Madridu na Mestalli.

Pinto, ki bi najverjetneje tudi ob zdravem prvem vratarju Víctorju Valdésu začel tekmo z belim baletom, je prejel prvi gol večera, ko ga je iz navidez že brezizhodnega položaja z močnim strelom po tleh premagal Ángel di María.

Izbrisani MVP

Andaluzijec je v glasovanju španske državne televizije TVE za najboljšega posameznika tekme nemudoma povedel s kar 75 odstotki vseh glasov, ki so jih uporabniki s "hashtagom" #MVPCopa oddajali prek Twitterja.

Ko je TVE spoznala, da je glasovanje "ušlo nadzoru", je izbrisala glasove za Pinta, kmalu pa je z 22 % vodil Di María, poroča barcelonski Mundo Deportivo. Ob koncu tekme je slavil strelec zmagovitega gola Gareth Bale (20 %), ki sta mu sledila Di María in Isco (oba 16 %).

Spet vroče pred Camp Nouom: "Messi, ne potiš se!"

Pinta si s sarkastičnimi glasovi španski gledalci torej niso mogli privoščiti, sicer pa si je, realno, večje kritike zaslužil branilec Daniel Alves, ki je podaril žogo oziroma izpadel pri obeh zadetkih kraljevega kluba. Po obračunu je znova postregel z najbolj bojevitimi izjavami.

Ob povratku v Barcelono so igralce sicer še tretjič zapored pričakali nezadovoljni navijači, po žvižgih na letališču so se ob Camp Nouu slišale tudi besede, kot so "plačanci", "Tata odstopi" in "Messi, ne potiš se za ta dres".

Xavi: Kriva je ekipa

"Na nas bodo padli številni udarci, če se bo potrebno postaviti v prvo vrsto pred strelski vod, bom jaz tam, takšen sem. Nogomet je takšen, da ko zmaguješ, nekaj veljaš, ko pa ne, si d**k," je po tekmi v Valencii dejal Alves.

"Ne gre iskati posameznikov in njihove krivde. Kriva je ekipa, vsi mi, začenši z igralci in do trenerja. Naslov nam je ušel zaradi malenkosti, naših napak. Ti se trudiš, nosiš glavno težo tekme, nato pa ti dajo gol po naši napaki ..." se je hudoval tudi vezist Xavi Hernández. "Dvakrat so prišli in dvakrat zabili," ga je dopolnil edini katalonski strelec Marc Bartra, tarča številnih spletnih šal po neuspešnem lovljenju Bala, čeprav se je očitno načet boril do zadnjega koraka.

Pinto je po poročanju barcelonskega dnevnika Sport soigralcem že razkril, da se bo po koncu sezone poslovil od kluba, ki ga je okrepil v sezoni 2007/08. Športni direktor Andoni Zubizarreta je sicer že pred kratkim dejal, da sta se obe strani že dogovorili o prihodnosti, ki pa je ostala zavita v tančico skrivnosti. Ob napovedanem odhodu prvega vratarja Valdésa bi morebiten odhod Pinta pomenil, da bi morala Barcelona pred novo sezono kupiti kar dva čuvaja mreže. Seveda le, če jim bo to dovolila Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.