Šport > Nogomet
10 ogledov

Piqué brani Cristiana: Ni storil nič takšnega

Ronaldo Gamez Di Maria Iraizoz Athletic Bilbao Real Madrid Liga BBVA Španija prv Reuters
V dneh, ko madridski mediji silovito pritiskajo na vodstvo španske lige, ki odloča o morebitni dodatni kazni za Cristiana Ronalda, je Portugalec našel zaveznika pri večnih rivalih.

Branilec Gerard Piqué nikoli ni skrival naklonjenosti do Cristiana Ronalda, svojemu nekdanjemu soigralcu pri Manchester Unitedu pa je stopil v bran po dogodkih na nedeljskem derbiju v Bilbau, kjer je Portugalec dobil rdeči karton za udarec po obrazu nasprotnega branilca.

Zvezdnik Real Madrida zdaj čaka na sodbo disciplinske komisije vodstva Lige BBVA; poleg obvezne tekme kazni zaradi rdečega kartona bi lahko dobil vsaj še eno tekmo prepovedi igranja tudi zaradi kasnejšega gestikuliranja v smeri četrtega sodnika, a so madridski mediji že začeli ofenzivo, s katero želijo pritisniti na odgovorne. Pri tem jim je na pomoč priskočil kar Piqué, branilec osovražene Barcelone.

"Ne gre za nič nezemeljskega"

"Dogodki iz Bilbaa so, vsaj sodeč po posnetkih, dvomljivi. Bomo videli, kako bo odločil komite. Jaz poznam Cristiana – dvignil je roko, toda ne gre za nič nezemeljskega, ne gre za nasilno dejanje. Da je Madrid remiziral, je dobro za nas, prvič zato, ker nas ni prehitel na lestvici, drugič pa zato, ker je naš direktni rival v La Ligi," je v oddaji Al Primer Toque na radiu Onda Cero dejal Piqué.

Nekdanji član rdečih vragov je že v enem izmed prejšnjih intervjujev z izbranimi besedami govoril o Ronaldu in dejal, da mu je bilo zelo všeč, ker je letos končno dobil svojo drugo zlato žogo, saj se je na odru lahko videlo, "koliko mu je nagrada pomenila". Piqué je ob gostovanju v oddaji Onde Cero spregovoril tudi o domnevnem "madriditisu", za katerem po mnenju Madridčanov trpijo v Barceloni.

Rivalstvo za vekomaj

"Madriditis? Naj se osredotočijo na zadnje desetletje. Madrid je bil vedno zelo uspešen klub, ki je osvojil veliko naslovov in ki ima devet evropskih pokalov. To ga je naredilo za najboljši klub zadnjih stotih let. Ampak v zadnjih od desetih do petnajstih letih je Barça tudi tam nekje in je osvajala veliko trofej. Moramo se spominjati preteklosti in misliti na prihodnost. To je rivalstvo, ki bo trajalo večno. Ena ekipa je boljša, če je boljša druga," je dodal Piqué.

Ta se je med sezono spustil v vročo izmenjavo tvitov z Realovim branilcem Álvarom Arbeloo, potem ko je Real s podarjeno enajstmetrovko slavil pri Elcheju, kar je spet sprožilo namigovanja o morebitnem razdoru znotraj reprezentance.

Z Messijem poklapana dajala vzorce

"Konec koncev se to rivalstvo lahko dotakne tudi mene. Ko sem videl, kaj se je zgodilo v Elcheju, sem se moral odzvati, tudi on pa je s tekme prišel vroče glave. To je vseeno nekaj običajnega in to jemljemo kot zafrkancijo. V reprezentanci potem oba braniva barve istega dresa," je še dejal Piqué, ki je zatrdil, da je Barcelona "njegovo življenje", pogajanja o njegovem podaljšanju pogodbe pa naj bi že stekla.

Katalonec skupaj s soigralci ni blestel na zadnji ligaški tekmi, ki jo je Blaugrana presenetljivo izgubila proti Valencii (2:3). Lionel Messi je svojo strelsko sušo v prvenstvu prekinil šele s srečno dosojeno in izvrstno izvedeno enajstmetrovko, Piqué pa trdi, da ima Argentinec kljub še ne povsem stoodstotni formi "zverinsko" željo po novih uspehih:

"Takšnega drugega polčasa si nismo želeli odigrati, nismo si ga tako zamislili, a tako se je zgodilo. Včasih igra tudi nasprotnik. Ni treba omalovaževati Valencie, odigrali so zelo dobro tekmo in zasluženo odnesli tri točke. Konec koncev se v tako velikem klubu, kakršna je Barça, začnejo pojavljati dvomi. V slačilnici jih nimamo. Niti slučajno ni treba začeti dvomiti. Messi? Vsak dan ga vidim z zverinsko željo po osvajanju naslovov. Po tekmi sva imela dopinško kontrolo in bila sva poklapana, dejala sva, da gre za težek poraz doma, da smo bili v dobrem trenutku forme in ohranjali vodstvo. Na koncu, ko govoriš z njim, ti je jasno, da ga porazi bolijo, razumeš, da je razočaran in da si želi še naprej osvajati naslove."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.