Šport > Nogomet
54 ogledov

Piqué izzval huronske žvižge

gerard pique EPA
Španski selektor je jezno zavrnil namigovanja, da je med člani Real Madrida in Barcelone v španski reprezentanci znova nastal razkol.

Vicente del Bosque se je jezno odzval na poročila v medijih in na reakcijo gledalcev, ki so na odprtem treningu v Leónu huronsko izžvižgali branilca Gerarda Piquéja. Po tem, ko je Barcelona osvojila trojno krono, se je član katalonskega velikana na proslavi naslovov šalil na račun velikih rivalov Real Madrida, kar naj bi vznemirilo več njegovih reprezentančnih soigralcev.

Pred četrtkovo prijateljsko tekmo s Kostariko je Del Bosque pomiril strahove o vnovičnem razkolu znotraj reprezentance, kakršnega so pred leti v dobi Joséja Mourinha že povzročili napeti "El Clásici", oštel pa je tudi navijače.

"Žvižgi niso bili tako glasni, v nekaterih medijih pa je veliko podpihovanja jeze in to me vznemirja in me spravlja v slabo voljo," je bil med gostovanjem v radijski oddaji El Larguero oster Del Bosque.

"Ni je bolj primerne tarče kot katalonski nogometaš. Nisem govoril z igralci o teh zadevah, ker so vsi odrasli in vedo, kako se s tem spopasti. Toda globoko v sebi vem, da jih boli sprejem, ki so ga deležni ob igranju za Španijo.

"Žvižgati enemu španskemu igralcu, konec koncev gre za fante, ki imajo okoli 70 tekem za državno reprezentanco, ki so igrali v mladinskih selekcijah in ki so imeli z reprezentanco vedno korekten odnos ... Če žvižgaš enemu igralcu, potem žvižgaš celotni reprezentanci.

"V vsakem primeru smo osem dni dobro delali in odnos vseh je bil vzoren."

Piqué je na bojni nogi z navijači reprezentance vse od javnega priznanja, da podpira referendum za neodvisnost svoje rodne Katalonije, za mnoge žaljivo proslavljanje trojne krone pa je znova poskrbelo za polnjenje časopisnih stolpcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.