Šport > Nogomet
17 ogledov

Piqué namerno prejel rumeni karton?

gerard pique EPA
Branilec Barcelone se srečuje z očitki, da je na obračunu Lige prvakov na londonskem Emiratesu namerno prejel rumeni karton in si prislužil prepoved nastopa na povratni tekmi.

Barcelona je svojo nalogo na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov opravila z odliko in si v Londonu priigrala dva gola prednosti pred povratnim srečanjem z Arsenalom (2:0), ki bo 16. marca na Camp Nouu.

Trener Luis Enrique na povratni tekmi ne bo mogel računati na Gerarda Piquéja, ki je v 85. minuti prejel rumeni karton, posledično pa bo manjkal na naslednjem obračunu.

Španski branilec si je kazen prislužil v sumljivih okoliščinah. Pet minut pred iztekom rednega dela tekme in pri vodstvu Barcelone z 2:0 je nerodno podrl Dannyja Welbecka in prejel rumeni karton glavnega sodnika Cuneyta Cakirja.

Piqué si je malo prej izmenjal nekaj besed s trenerjem, kar je teoretike zarote prepričalo, da je prekršek storil namerno. S tem naj bi želel zagotoviti, da do prepovedi ne bi prišlo v kasnejši fazi tekmovanja, ko bo Barça krvavo potrebovala njegove usluge.

Enrique je obtožbe o namernem prekršku, ki naj bi se zgodil po njegovih navodilih, vehementno zavrnil. ''Ni bilo namerno. Če pogledate prekršek, je to moral storiti,'' je dejal trener Barcelone.

Drugačnega mnenja pa je nekdanji nogometaš Arsenala Ian Wright. ''Mislim, da je bilo namerno. Izpustil bo naslednjo tekmo, potem pa je čist za nadaljevanje. To je treba narediti. Poglejte, kako igra Piqué. Zares briljantno. Potrebujejo ga v kasnejši fazi turnirja,'' je prepričan nekdanji topničar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.