Šport > Nogomet
18 ogledov

Piqué o aferi slačipoker: "Vse je laž"

Ramos Alba Španija Italija pokal konfederacij polfinale Fortaleza Reuters
Priprave španske reprezentance na četrtkovo polfinalno tekmo z Italijo je na pokalu konfederacij pokvarila zgodba brazilskih medijev, ki so se razpisali o njihovi zabavi v Recifeju.

Tam naj bi po zmagi nad Urugvajem na prvi tekmi pokala konfederacij v hotelu Golden Tulip tekel alkohol, neimenovana peščica nogometašev pa se je po poročanju portala Globoesporte v zgodnjih jutranjih urah podala v sobe z nekaj dekleti, s katerimi so igrali slačipoker.

Zgodba je udarila potem, ko so aktualni svetovni in evropski prvaki po odhajanju iz hotela v Recifeju opazili, da jim v denarnici manjka več tisoč evrov, za kar so obtožili zaposlene Golden Tulipa, ki pa so lokalnim medijem ponudili drugačno verzijo dogodkov.

V zgodbi z naslovom "Seks, laži in videposnetek" so Brazilci zapisali, da so Španci krajo opazili potem, ko so jih dekleta v zgodnjih jutranjih urah zapustila, njihovo početje pa so zabeležile tudi varnostne kamere.

Piqué: "Laži se vedno razkrijejo"

Vodja varnosti pri reprezentanci je zgodbo o kraji sicer nemudoma zanikal, prav tako tudi vodja hotela, medtem ko je Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki na turnirju reprezentancam ureja hotelske nastanitve, zgodbo potrdila. Na avtobusu naj bi ob odhajanju proti Riu de Janeiru krajo kot prvi opazil branilec Gerard Piqué, kar partnerja pevke Shakire in novopečenega očeta pred povratkom v objem Kolumbijke postavlja v zelo neroden položaj.

"Laži se na koncu vedno razkrijejo," je za španski radio Cadena COPE v torek dejal Piqué. "Ne mislim, da to počnejo zato, da bi nas vrgli s tira, morali so najti nek izgovor. Vse to je laž." Z izjavo za javnost so se odzvali tudi pri Španski nogometni zvezi (RFEF), ki so avtorje zgodbe obtožili za kvarjenje dobrega imena nogometašev.

Globoesporte Španija Recife naslovnica seks evro evri | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Šest reprezentantov je bilo med tekmo Španija − Urugvaj žrtev kraje v hotelu v Recifeju na pokalu konfederacij. Dogodek smo prijavili tudi brazilski policiji. Prijava ne pomeni napada na organizacijski komite ali Fifo, še posebej pa ne na državo, kot je Brazilija, ki je špansko reprezentanco sprejela z odprtimi rokami. Kaj takega bi se lahko zgodilo kjer koli po svetu,tudi v Španiji. Od takrat dalje pa se je začela širiti vrsta obrekovanj in govoric o naših igralcih, kar RFEF popolnoma zanika, ker škodujejo časti njenih nogometašev, njihovih družin in prijateljev."

Le škodujejo dobremu imenu

Pri RFEF so še zatrdili, da dogodki ne bodo pokvarili priprav Špancev na polfinalnotekmo z Italijo, ki bo v četrtek v Fortalezi.

"Povzročili so le zgražanje zveze, ker se pojavljajo le zato, da bi škodovali dobremu imenu španskih reprezentantov, ki so se skozi leta dokazali z dobrim delom, profesionalnostjo in vzornim vedenjem," so še dodali pri RFEF.

Branilec Sergio Ramos je na torkovi novinarski konferenci dejal, da so skupaj soigralci "vznemirjeni", a v boju za edino neosvojeno lovoriko v zgodovini španske reprezentance še vedno osredotočeni na tekmo z Azzurri.

"Imamo izjemen moštveni duh, ta zgodba pa preprosto ni resnična. Ne vem, če so jo začeli z namenom, da nas destabilizirajo, če pa so, jim ni uspelo," je dejal Ramos. "Vznemirila nas je, ampak smo zreli fantje, na nas ni vplivala in je povsem napačna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.