Šport > Nogomet
18 ogledov

Piqué o tekmi Reala: "Gledam komedijo na TV!"

Perez Fernandez Elche Real Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Sporni dogodki s sredine tekme med Elchejem in Realom Madridom so branilca Barcelone Gerarda Piquéja spodbudili k sarkastičnemu zapisu na Twitterju. Álvaro Arbeloa je udaril nazaj. Carlo Ancelotti in Pepe trdita, da je enajstmetrovka bila.

Čeprav bosta že čez dva tedna spet soigralca na reprezentančnem zboru Španije, sta se Gerard Pique in Álvaro Arbeloa, branilca Barcelone in Real Madrida, na socialnem omrežju Twitter zapletla v pravo malo vojno sarkazma.

Piqué je po sredini tekmi med Elchejem in madridskim Realom, ki mu je zmago šele po zaslugi sporno dosojene enajstmetrovke prinesel Cristiano Ronaldo (2:1), prek Twitterja sporočil, kaj si je mislil o komični predstavi sodnika Muñiza Fernándeza

O kinu in gledališču

"Gledam komedijo na (televizijskem programu, op. a.) Canal + Liga. Vedno prija ob tej uri!" je zapisal Piqué, njegov reprezentančni kolega in član Reala Arbeloa pa mu je po koncu tekme na vzhodu Španije hitro in precej ostro odgovoril:

"Zelo zadovoljni s 3 točkami! Zelo me veseli, da so nekateri gledališče zamenjali s kinom, to je vedno dobro!"

Ancelotti: "Enajstmetrovka čista, Piqué naj več igra kot govori"

Strokovnjaki v Španiji so si sicer enotni – enajstmetrovke po padcu Pepeja v kazenskem prostoru ni bilo, čeprav sta tako po tekmi zatrjevala tako trener gostov Carlo Ancelotti in brazilsko-portugalski branilec.

"Težko je govoriti o sodniških odločitvah," je dejal Ancelotti. "Ni mi všeč, kjer položaj klopi ni najboljši. Glede enajstmetrovke sem vprašal Pepeja in rekel mi je, da je bil čist," je še pristavil italijanski strateg, ki so ga nemudoma vprašali tudi o Piquéjevem tvitu.

"Držal me je, grabil"

"Bolj mora misliti na igro in manj govoriti. Boljši je na igrišču kot zunaj njega," je bil jasen Ancelotti, Pepe pa ga je o dogodku za enajstmetrovko s Carlosom Sánchezom dopolnil: "Držal me je, grabil, blokiral. Hotel sem dobiti žogo, a mi ni uspelo. On je bil s hrbtom obrnjen proti žogi in je ni gledal."

Mundo Deportivo naslovnica Muniz Fernandez Elche Real Madrid | Avtor: Facebook Facebook
Nogometaši novega prvoligaša so bili razumljivo besni. Po izvrstni predstavi so v 90. minuti uspeli izenačiti, nato pa je z enajstih metrov za zmago Reala globoko v sodnikovem podaljšku uspel zadeti Ronaldo.

Občutek kraje

"Odhajamo z občutkom, da so nas okradli. Pepe je slep, ni bilo enajstmetrovke. Lahko bi igrali izenačeno z zelo dobro ekipo," je bil jasen bočni branilec Edu Albácar. Kako jezni so bili v domačem taboru priča dejstvo, da je trener Fran Escribá zaradi protestov šele prvič v karieri dobil rdeči karton.

"Če sem ga dobil zaradi protestiranja, sem protestiral. V takšnih trenutkih je to logično. V desetih letih sem dobil le en rumeni karton, potem pa mi je sodnik po tisti tekmi dejal, da je bilo še to neupravičeno," je dejal Escribá.

Fernándeza zdaj gotovo čaka vsaj kakšno kolo počitka, saj je bil v "glavni vlogi" že na nedavni ligaški tekmi med Barcelono in Sevillo na Camp Nouu (3:2), ko je za mnoge neupravičeno razveljavil gol gostom in domačim dovolil do izenačenja že po izteku sodnikovega podaljška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.