Šport > Nogomet
15 ogledov

Piqué: "Proti Realu 'odklop'!"

Pedro Rodriguez Gerard Pique Daniel Dani Alves Xavi Hernandez gol zadetek veselj Žurnal24 main
Pred nogometaši Barcelone in Real Madrida je peklenskih nekaj tednov, v katerih se bodo, če bo šlo vse po sreči, pomerili kar štirikrat. "Odklopili se bomo od sveta," pravi branilec Barçe Gerard Piqué.
Gaspart: "Rosell bi moral reči 14:0!"
Aktualni predsednik Barcelone Sandro Rosell je pred dnevi izjavil, da si v finalu pokala želi novih 5:0 v korist Barçe. Kasneje se je za komentar opravičil, a eden izmed njegovih predhodnikov Joan Gaspart pravi: "Rosell se je zmotil. Moral bi reči 14:0. Kritike, ki jih je prejel, niso bile na mestu. Očitno je užalil Cibeles (madridski vodnjak, kjer naslove proslavljajo navijači Reala, op. a.). Navijači Reala imajo srečo, da nisem predsednik, saj se jaz ne bi opravičil!"

Kot je že v navadi pred velikimi tekmami, še posebej pa pred velikimi derbiji z Real Madridom, je Josep Guardiola nogometaše Barcelone odmaknil od oči javnosti. Po torkovi tekmi s Šahtarjem Katalonce čaka mrzlična priprava na drugi El Clásico letošnje sezone. Praktično edini, ki lahko po mili volji komunicira z mediji, je branilec Gerard Piqué. Eden največjih privržencev Blaugrane se je prihajajočih tednov, v katerih se bo lomila sezona, dotaknil v pogovoru za Gazzetto dello Sport.

"Navijači te tekme (proti Realu, op. a.) doživljajo z mešanico emocij in upanja. Tudi trpijo, saj je v nekaterih trenutkih vse videti rožnato, v drugih pa vidijo le slabe reči. Nihče tega ne razume bolj kot jaz. Že od rojstva sem navijač Barcelone, saj me je dedek v klub včlanil takoj, ko sem prišel na svet," je povedal Piqué. Glasbo njegove nove izbranke, znane kolumbijske pevke Shakire, so pred kratkim na Santiagu Bernabéuu ukinili, a se privlačne Južnoameričanke hitro spet usmilili. Jo bo Piqué v soboto lahko slišal?

"Za nas, ki bomo na zelenici, bo to 20 posebnih dni. Zavedamo se, da je na kocki celoletno delo, in to v zelo kratkem obdobju. Če govorim moderno, bomo od preostalega sveta 'odklopljeni'," je nadaljeval branilec španske reprezentance. Svetovni prvak iz Južne Afrike še ni pozabil na lansko tekmo z Interjem na Camp Nouu, ko je sicer zabil edini gol na tekmi, a je bil ta na koncu premalo za sanjski finale na Bernabéuu, ki jim ga je pred nosom vzel José Mourinho:

"To je bilo največje razočaranje v moji karieri, to je res. Toda zdaj ne mislim nanj, zato da ne bi več ponavljal istih napak. Na San Siru smo igrali slabo, saj je bil Inter dober, in ker nas je potovanje z avtobusom malce dekoncentriralo. Po drugi strani smo na Camp Nouu plačali davek prevelike doze adrenalina," je še povedal Piqué. Katalonec se ni hotel spuščati v debate o Mourinhovih kontroverznih izjavah, saj bo, po Piquéjevih besedah, moral bolj paziti na "sprint" Cristiana Ronalda kot na besede njegovega portugalskega rojaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.