Šport > Nogomet
37 ogledov

Piqué zanikal sočne žaljivke

gerard pique EPA
Poleg pritožbe, ki jo pripravlja klub, je branilec Barcelone prek družbenega omrežja postregel z opravičilom, toda zatrdil, da mame stranskega sodnika ni žalil.

Pred začetkom španske ligaške sezone se je že razdivjal prvi odmevnejši "škandal", v katerega je (ne prvič v karieri) vpleten Barcelonin branilec Gerard Piqué.

Španski reprezentant je bil odmevno izključen na povratni tekmi španskega superpokala proti Athletic Bilbau (1:1), zaradi grobih žaljivk na račun stranskega sodnika pa mu grozi tudi do 12 tekem kazni na tekmah pod okriljem Španske nogometne zveze (RFEF).

Glavni sodnik Velasco Carballo je v zapisniku tekme omenil, da je Piquéja zaradi na videz kratkega, a zelo razburjenega protesta pri kolegu, izključil zaradi besed "pos**jem se ti na tvojo kurb**sko mamo", a nobena izmed prisotnih kamer omenjenega stavka ni ujela.

Barcelona je že napovedala pritožbo na izključitev, zaradi katere bo Piqué zagotovo izpustil prvo ligaško tekmo prav proti Athleticu na San Mamésu, zdaj pa se je oglasil tudi igralec sam.

"Želim se opravičiti, ker način mojega protestiranja pri stranskem sodniku ni bil pravi," je prek Twitterja v natipkani izjavi sporočil Piqué. "To je bila tekma visoke napetosti, v kateri je bilo za nas v igri veliko.

"Kljub vsemu v nobenem trenutku nisem uporabil nikakršnih osebnih žaljivk."

V Španiji se zdaj obeta vročih nekaj dni, v katerih bo Barcelona predstavila svojo pritožbo, komisija RFEF pa bo odločala o kazni, ki bi lahko še bolj razburkala strasti že pred prvimi ligaškimi tekmami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.