Šport > Nogomet
32 ogledov

Piresova šokantna vrnitev v Anglijo

Robert Pires je nazadnje igral v Španiji za Villarreal. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Francoz Robert Pires, ki je od poletja po odhodu iz Villarreala iskal novega delodajalca, se pri 37 letih vrača v angleško Premier League. Aston Villa ga bo pripeljala na Villa Park brez odškodnine.
Pred poškodbo kolena je bil Pires najboljši levonogi krilni nogometaš na svetu.
Arséne Wenger

Iz Astona Ville so v torek potrdili presenetljivo novico, da bo francoski vezist Robert Pires še ta teden okrepil njihove vrste. Nekdanji nogometaš Arsenala je vse od poletja iskal novega delodajalca in se spogledoval celo s petoligašem (!) Crawley Townom, zdaj pa se po štiriletni epizodi pri španskem Villarrealu vrača v Premier League.

Branilska kriza pri Chelseaju
Po tem ko je postalo jasno, da bi lahko John Terry zaradi težav z živci v nogi izpustil dobršen del sezone, je zadnja vrsta Chelseaja dožvela nov udarec. Brazilec Alex si je namreč poškodoval koleno in bo počival približno dva meseca.

Pires sicer ni počival, saj je kilometrino nabiral skupaj s svojim nogometnim učiteljem Arsènom Wengerjem, ki ga je redno gostil na treningih topničarjev v Londonu. Iz Astona Ville so potrdili, da se je trener Gerard Houllier pogajal s Piresovimi zastopniki, pogodbo pa naj bi podpisali ta teden, tako da bi Pires lahko zaigral že 27. novembra, ko Villa doma gosti Blackburn.

"Robert je treniral z Arsenalom. Vem, da sta šef (Houllier, op. p.) in Arsène Wenger v zelo prijateljskih odnosih, zato verjamem, da se nam bo pridružil v naslednjih dveh ali treh dneh," je dejal Houllierjev pomočnik Gary McAllister. Prav Houllier je McAllisterja podobno šokantno pripeljal v Liverpool leta 2000. "To bi bilo perfektno. Prepričan sem, da bo prišel na trening v dobrem stanju. Je igralec, po katerem se lahko zgledujejo vsi nogometaši, zaradi vsega, kar je dosegel," je še dodal Škot.

Pires je prišel k Arsenalu iz Marseilla poleti leta 2000 in hitro postal eden izmed najboljših levonogih vezistov v zgodovini Premier League. Ob Arsenalovem pohodu do dvojne krone je bil leta 2002 razglašen tudi za nogometaša leta. Zaradi resne poškodbe kolena je izpustil svetovno prvenstvo tistega leta, a se vrnil še močnejši in v famozni sezoni nepremagljivosti (2003/04) odigral ključno vlogo pri topničarjih. Njegova angleška epizoda se je kljub vsemu končala precej klavrno, ko je zaradi rdečega kartona Jensa Lehmanna odigral vsega 20 minut finala Lige prvakov.

"Pred poškodbo kolena je bil Pires najboljši levonogi krilni nogometaš na svetu," se spominja Wenger. "Pri nas je preprosto letel. Čeprav je izgubil hitrost iz svoje mladosti, lahko še vedno pomaga Astonu Villi zaradi svojega znanja o nogometni igri."

Piresov gol bodočim delodajalcem (Aston Villa – Arsenal, 2002):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.