Šport > Nogomet
3 ogledov

Piturca: V finale SP 2010

Victor Piturca je Romunijo popeljal na EURO 2008 kot prvo v svoji kvalifikacijsk Žurnal24 main
Selektor romunske reprezentance Victor Piturca si želi novo štiriletno pogodbo in napoveduje uvrstitev Romunije v finale SP 2010 in EP 2010, ne boji se niti skupine smrti na EP v Švici.
Romunija bo na evropskem nogometnem prvenstvu 2008 v Avstriji in Švici zaigrala v najtežji skupini - z Italijo , Francijo in Nizozemsko . Selektor romunske reprezentance Victor Piturca je prepričan, da bo njegovo moštvo v naslednjih štirih letih doseglo odmevne rezultate, zaradi svoje samozavesti pa lahko presenetijo že na EP. Že v kvalifikacijah za EP so dokazali svoj potencial, saj so v skupini z Bolgarijo in Nizozemsko (tudi Slovenijo ) osvojili prvo mesto. "Želim si štiriletne pogodbe z romunsko zvezo, saj moj načrt ni zgolj uvrstitev v finale svetovnega prvenstva 2010, temveč tudi finale evropskega prvenstva 2012,“ optimistično razmišlja Piturca: "Moji fantje so na vrhuncu svoje zrelosti in bodo najvišji nivo obdržali vsaj še do leta 2012.“ Piturca se s trenerskim poklicom ukvarja od leta 1991, na čelu romunske reprezentance je bil v sezoni 1998/99 ter zdaj od leta 2004 naprej.

 

Romunija na EP 2008

9. 6. 2008: Romunija : Francija
13. 6. 2008: Italija : Romunija
17. 6. 2008: Nizozemska : Romunija

Victorju Piturci, v 80. letih 20. stoletja je uspešno igral za Steauo ter zbral 13 nastopov za reprezentanco, selektorska pogodba z romunsko zvezo poteče v prihodnjem letu, a je pričakovati, da bodo pogodbo z njim podaljšali vsaj še za dve leti. V zadnjih mesecih je Piturca zavrnil ponudbi dveh evropskih reprezentanc in nekaj klubov, saj si želi delati z romunskimi nogometaši: "Igralci kot naprimer Adrian Mutu, Christian Chivu, Bogdan Lobont in Dorian Goian so stoodstotno pripravljeni za najtežje dvoboje. S takimi igralci želim delati.“ Pomladitev romunske reprezentance za zdaj ne pride v poštev: "V naslednjih štirih letih bom v ekipo vabil zgolj igralce katerih kvalitete bom dobro poznal in bodo v vrhunski formi. Časa za eksperimentiranje v romunski reprezentanci ni!“

Romunija je proti Nizozemski igrala že v kvalifikacijah za EURO 2008. © Reuters

 


Za zdaj ima Romunija napovedano le eno prijateljsko srečanje pred EP 2008, februarja proti Izrealu . Odpovedali so prijateljski srečanji z Italijo in Francijo, upajo na dogovor za srečanji z Rusijo in Črno Goro . Selektorja Piturco pomankanje tekem ne skrbi: "V kvalifikacijah smo pokazali zelo visok nivo igre, prijeteljske tekme niso tako zelo pomembne. Maja zaradi nevarnosti poškodb ne bomo igrali.“ Priprave bodo sklenili na Siciliji ter nato junija odpotovali na prvenstvo v Švico, kjer bodo prvo srečanje odigrali 9. junija proti Franciji. Romuni se na prejšnje evropsko prvenstvo niso kvalificirali, leta 2000 so na EP izpadli v četrtfinalu, 1996. so obstali že v prvem delu turnirja, 1992. in 1988. se na EP niso uvrstili, na svojem prvem prvestvu stare celine so nastope končali po uvodnem, ligaškem delu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.