Šport > Nogomet
9 ogledov

Pižon novi selektor Kitajske

Kitajski navijači so lačni uspehov. Žurnal24 main
Kitajska nogometna zveza je danes potrdila Srba Vladimirja Petrovića za novega selektorja moške članske reprezentance.

Nekdanji zvezdnik beograjske Crvene zvezde, širšim množicam s tega področja bolj znan pod vzdevkom Pižon, bo svoje delo podredil osnovnemu cilju, uvrstitvi na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2010 v Južnoafriški republiki.

Pižon je na klopi kitajske reprezentance zamenjal domačega strokovnjaka Zhuja Guanghuja, ki mu je pogodba z zvezo potekla prejšnji mesec, ko se na pokalu Azije Kitajski prvič po letu 1980 ni uspelo prebiti čez prvi krog tekmovanja. Srbski nogometni zvezdnik je že imel izkušnje z delom na Kitajskem, saj je v letih od 2004 do 2006 vodil ekipo kitajskega prvaka, moštvo Dalian Shide.

V konkurenci za novega selektorja sta bila še dva tujca, in sicer nekdanji legendarni francoski nogometaš Jean-Pierre Papin in še en srbski strokovnjak Ratomir Dujković, ki se je na Kitajskem že dokazal kot trener reprezentance do 23 let.

Kitajska nogometna zveza je v preteklosti že uspešno sodelovala s tujimi trenerji. Pod vodstvom Danca Arija Haana je Kitajska leta 2004 prišla do finala azijskega pokala, kjer je izgubila z Japonsko, leta 2002 pa se je Kitajska prvič v zgodovini pod vodstvom še enega Srba Bore Milutinovića uvrstila na svetovno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.