Šport > Nogomet
64 ogledov

Plastični dres zamenjal za pravega

 Murtaza Ahmadi Reševalni pas/Twitter
Afganistanski deček, ki je s plastičnim dresom obnorel družabna omrežja, je še korak bližje srečanju s svojim nogometnim vzornikom.

Petletni Murtaza Ahmadi se pripravlja na srečanje s superzvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem. Malček, ki je v zadnjih tednih postal prava spletna senzacija,  je prvič oblekel dres Barcelone, ki mu ga je priskrbela Afganistanska nogometna zveza (AFF).

Identiteta mladega nogometnega navdušenca je bila sprva pod vprašajem, potem ko je televizijska postaja Kurdistan24tv poročala, da je na fotografiji iraški deček Homin. Kasneje se je izkazalo, da je fant iz Dohuka prevarant, pravi lastnik plastičnega dresa pa je Ahmadi.

Afganistanska nogometna zveza je navezala stik s predstavniki Lionela Messija in na uradni spletni strani potrdila, da se je uspela dogovoriti za srečanje z najboljšim nogometašem na svetu.

Petletnik se je na povabilo krovne nogometne organizacije udeležil treninga v Kabulu, kjer je zaigral v dresu Barcelone. Njegov hrbet je, kakopak, krasila številka 10, s katero igra tudi argentinski reprezentant.

Podrobnosti dogovora z aktualnim dobitnikom Zlate žoge še niso dorečene, je pa AFF potrdila, da je Messi zainteresiran za srečanje z njegovim velikim navijačom.

''Rad imam Messija in nogomet. Nekega dne ga bom spoznal. Rad bi postal kot on,'' je za Al Jazeero povedal Ahmadi.

Sayed Ali Kazemi, predstavnik AFF, je potrdil, da bo zvezdnik Barcelone pripotoval v Afganistan ali pa se bo petletnik v spremstvu staršev odpravil v katalonsko prestolnico. 

Fant si je z izdelavo plastičnega dresa pripravil dobro iztočnico, da bi nekoč postal profesionalni nogometaš. Domača nogometna organizacija je že napovedala, da bo fanta vzela pod svoje okrilje. ''Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bo postal del afganistanske nogometne ekipe,'' je povedal Kazemi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.