Šport > Nogomet
21 ogledov

Platini: "Obhajajo me zle slutnje"

Michel Platini Reuters
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je v Monaku ob robu žreba skupin evropske lige izrazil zaskrbljenost v zvezi s prihodnostjo klubskega nogometa na stari celini, kjer se številni klubi soočajo z velikimi finančnimi težavami.

Posledica tega so tudi grožnje s stavkami igralcev v Italiji in Španiji. "Moje sporočilo nogometni družini je, da so razmere v nogometu alarmantne. Rdeče luči že na vso moč utripajo, saj nikakor ni mogoče shajati z milijardami evrov primanjkljaja, ne da bi imelo nekega dne takšno stanje hude posledice. V tem trenutku lahko ugotovim le, da igralci ne dobivajo zasluženega plačila, da se odškodnine ob prestopih ne plačujejo. Edino, kar nam preostane v tem trenutku, je, da se usedemo za skupno mizo, ne le Uefa – potreben je vsesvetovni razmislek o prihodnosti profesionalnega nogometa. Niti najmanj nisem pomirjen z razvojem dogodkov v Italiji in Španiji. Skrbi me za naš nogomet, saj gre razvoj dogodkov v napačno smer. Obhajajo me zle slutnje," je opozoril prvi mož evropske nogometne organizacije na novinarski konferenci v Monaku, kjer so v zadnjih dneh opravili žreba Lige prvakov in Evropske lige.

Platini je pozval vse klube k finančnemu fairplayu, čeprav slednjega ne vidi kot edino zdravilo za sedanje težave: "Finančna poštena igra bo namreč vplivala le na klube, ki sodelujejo v evropskih prvenstvih pod okriljem Uefe, prej ali slej pa bo treba začeti urejati razmere v nacionalnih prvenstvih, kjer v posameznih ligah ne obvladujejo več svojih financ."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.