Šport > Nogomet
6 ogledov

Platini po pravico na Mednarodno športno razsodišče

michel platini EPA
Trenutno suspendirani predsednik evropske nogometne zveze Michel Platini je danes proti suspenzu uradno vložil pritožbo na športno razsodišče.

Nekdanja francoska nogometna legenda Michel Platini bo pravici zaradi po njegovem mnenju neupravičenega suspenza iskal na najvišji sodni instanci v svetu športa, športnemu razsodišču Cas v Lozani. Predsednik Evropske nogometne zveze Uefa je danes tudi uradno vložil svojo pritožbo.

Platini želi pred Cas izpodbijati odločitev etične komisije Mednarodne nogometne zveze Fifa, ki je 8. oktobra izrekla 90 dnevni suspenz ter ga tako začasno izključila iz nogometa zaradi morebitnega konflikta interesov.

Šestdesetletni Platini se je pritožil, vendar pa ga je pritožbeni odbor Mednarodne nogometne zveze zavrnil. Enako usodo je doživela tudi pritožba Platinijevega kolega, predsednika Fife Seppa Blatterja, ki prav tako prestaja 90 dnevni suspenz.

Ob odločitvi pritožbenega odbora je največji udarec doživel Platini, ki je napovedal, da bo 26. februarja kandidiral za predsednika Fife in naslednika Blatterja. Francoz tako ne sme voditi kampanje proti petim protikandidatom.

Hitro po odločitvi pritožbenega odbora so Platinijevi pravni zastopniki sporočili, da se bo Francoz pritožil na Cas, češ da gre za pristransko odločitev, s katero Fifa načrtno izvaja nedopusten pritisk in Platiniju nedopustno preprečuje udeležbo v kampanji pred volitvami novega predsednika Fife.

Platiniju sicer očitajo, da je leta 2011 sprejel nelegalno plačilo v višini dveh milijonov dolarjev od predsednika Fife Blatterja. Preiskava spornega nakazila še poteka. Hkrati so začasno za isto obdobje suspendirali tudi Blatterja. Oba sta se prepričana, da so obtožbe nesmiselne in neutemeljene, kajti šlo naj bi za povsem legalno plačilo na podlagi gentlemanskega dogovora med obema, za delo opravljeno leta 2002, ko je bil Blatterjev svetovalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.