Šport > Nogomet
11 ogledov

Platini podpira več sodnikov

Michel Platini v nogomet želi uvesti nekaj novosti. Žurnal24 main
Predsednik UEFA Michel Platini, ki se v teh dneh mudi na delovnem obisku v Sloveniji, je podprl idejo več sodnikov, ki bi na nogometnih srečanjih delili pravico.

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini je podprl idejo o dveh dodatnih sodnikih na igrišču - novost, ki jo te dni preizkušajo na kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu U-19. Turnir v teh dneh poteka v Sloveniji, na igriščih na Ptuju, v Lendavi in Murski Soboti. Platini si je omenjeni turnir mladih nogometašev ogledal in se nekaj časa zadržal v Sloveniji, v okviru omenjenih kvalifikacij mladih nogometašev pa je v Moravskih Toplicah imel novinarsko konferenco, kjer je povedal svoje mnenje o dveh dodatnih sodnikih ob igrišču in ostalih nogometnih zadevah, ki v teh mesecih prevevajo ta šport.

Platini, sam nekdaj odličen nogometaš, je v veliki meri odgovoren za uvedbo novosti dveh dodatnih sodnikov, ki za goloma skrbita za regularnost zadetka. Novost bodo poleg Slovenije v nekaj tednih preizkusili tudi na Madžarskem in Cipru, nato pa premislili o njeni smiselnosti. Možje v evropski zvezi si želijo nogomet narediti še bolj privlačen in pravičen, kar naj bi v neki meri zagotavljala tudi oba dodatna sodnika.

Poleg tega je Platini na novinarski konferenci še poudaril, da je potrebno nogometnim huliganom preprečiti vstop v bližino igrišč, večjo vlogo pa mora pri tem odigrati tudi policija. Vsekakor po njegovem mnenju za izgrede niso krivi igralci in vodstvo klubov, čeprav ravno slednji največkrat nosijo posledice. Kot je še dejal prvi mož evropskega nogometa, se bo UEFA v prihodnje zavzemala za ustrezno šolanje kadrov, kjer teh primanjkuje in za nekakšno omejevanje prevlade "bogatih" klubov, čeprav pravne podlage za tak ukrep finančni sektor UEFA ne pozna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.