Šport > Nogomet
23 ogledov

Platini postavil ultimat

Michele Platini ostaja predsednik Uefe. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini je prirediteljem evropskega prvenstva v nogometu 2012 Ukrajincem zaradi zamud pri delih zažugal in jim postavil ultimat.

Michel Platini je ob dvodnevnem obisku Ukrajine ugotovil, da dela še vedno zamujajo, Ukrajinci pa imajo zdaj dva meseca čas, da zadeve pospešijo.

Euro 2012 bo Ukrajina gostila skupaj s Poljsko, največji zaostanki pa se kažejo pri izgradnji stadionov. Ob obisku se je Platini sestal tudi z ukrajinskim predsednikom Viktorjem Janukovičem, mu zaupal svoje opazke in ga prosil, da spodbudi vlado v želji, da bi ta pospešila delo.

"Predsednik Janukovič mi je obljubil, da bodo storili vse potrebno, da bodo dela končana pravočasno. Dejal sem mu, da želi Uefa v prihodnjih dveh mesecih videti vidne znake pri pospeševanju del," je dejal Platini. Dela v Ukrajini zamujajo predvsem zaradi gospodarske krize, političnih napetosti in dolge, mrzle zime.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.