Šport > Nogomet
0 ogledov

Platini proti kaznovanju Španije

spanija_main_action Žurnal24 main
Zaradi vmešavanja španske politike v delovanje španske nogometne zveze, FIFA grozi s prepovedjo nastopa na Euru v Avstriji in Švici.

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini je danes na Dunaju dejal, da bi si Španija zaslužila igrati na evropskem prvenstvu, ki ga bosta junija gostili Avstrija in Švica, in da naj Mednarodna nogometna zveza (FIFA) "Furiji" dovoli nastop na letošnjem največjem nogometnem tekmovanju. Hkrati pa je prvi mož UEFA poudaril, da je končna odločitev o španski usodi popolnoma in izključno v rokah FIFA. Ta bi lahko bila znana že na petkovem zasedanju izvršnega odbora.

Predsednik FIFA Joseph Blatter je minuli mesec dejal, da je poseganje španske vlade v datum volitev na španski nogometni zvezi zlorabilo neodvisnost nogometa od politike. Španska vlada namreč hoče, da bi vse zveze neolimpijskih športov volitve izvedle v prvi četrtini leta, toda predsednik španske nogometne zveze Angel Villar je volitve predvidel novembra.

V preteklosti je FIFA že suspendirala nekaj zvez zaradi vmešavanja politike v nogomet. Če se bo FIFA odločila kaznovati Španijo, potem članska reprezentanca ne bo mogla sodelovati na mednarodnih tekmovanjih, vključno z EP 2008, španski klubi pa ne bodo smeli tekmovati v tekmovanjih, kot je na primer Liga prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.