Šport > Nogomet
1396 ogledov

Po 12-ih letih suspenza zaradi kokaina se vrača, že ima nov klub

Francesco Flachi Epa
Po dolgem izostanku se veseli vrnitve na tekme.

Francesco Flachi je na začetku leta 2007 sodil med najboljše napadalce v Serie A, bil je najboljši strelec in kapetan Sampdorie, mnogi ljubitelji nogometa v Italiji pa so si ga želeli videti v dresu italijanske reprezentance. A nato je po tekmi z Interjem januarja 2007 moral na dopinško kontrolo, v njegovem telesu pa so našli sledi kokaina.

"Takrat sem izgubil prav vse. Bil sem idol ljudem v Genovi. Leto sem odprl z dvema zadetkoma in bil poklican tudi v reprezentanco," se je ze BBC spomnil Flachi.

Sledl je dvoletni suspenz, po njem pa se je v tekmovaln nogomet vračal skozi Serie B, kjer je nastopal za Empoli in Brescio. Vendar je bil decembra 2009 znova pozitven zaradi kokaina. Takrat je dobil 12-letno prepoved igranja.

Čeprav je dolgo kazalo, da je Flachi tako že odigral zadnjo tekmovalno tekmo, pa se bo zdaj vrnil, 46-letni nogometaš čaka le še na iztek kazni. Njegov novi klub po petoligaš Signa 1914.

"Vznemirjen sem, ker se datum moje vrnitve vse bolj bliža. Vse se je začelo kot šala, kasneje pa smo se zresnli. Klubu sem že pomagal v mlajših kategorijah. Pogrešam čustva, ki jih prinaša nogomet. Trdo treniram in občutek je podoben kot takrat, ko sem bil profesionalec. Vem, da sem storil napako in zaradi nje sem kaznovan," je dejal Flachi.

Francesco Flachi | Avtor: Epa Epa

"Po takšni sramoti razmišljaš o prav vsemu. O karieri, ki si jo vrgel v smeti, o svojem ugledu v javnosti, bolečini, ki si jo prinesel družini. Dokazal sem, da sem dojel svoje napake, večino odnosov mi je uspelo ponovno zgraditi," je še zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.