Šport > Nogomet
8 ogledov

Po avtogolu Colorado prvič prvak!

1/14
Žurnal24 main
Zvezde NY Red Bullsom in LA Galaxyju niso pomagale do finala, kjer so to nedeljo po avtogolu nogometaša Dallasa Georgea Johna v 107 minuti Colorado Rapids osvojili svoj prvi naslov prvaka MLS.

Prvič se je finale MLS igral izven meja ZDA in ta je bil daleč od zanimivega finala. Stadion v Torontu v deževnem večeru in pri sedmih stopinjcah Celzija nad ničlo ni bil poln, tekma pa je v Severni Ameriki ostala v senci tekem rednega dela lig NFL, NBA in NHL. Morda bi bilo drugače, če bi se do finala prebili Los Angeles Galaxy z Landonom Donovanom in Davidom Beckhamom ali New York Red Bulls s Thierryjem Henryjem. Tako pa so finale igrali FC Dallas in Colorado Rapids. Tekma je bila odločena v podaljšku, ko je odbito žogo po strelu Macoumbaja Kandjija za hrbet Kevina Hartmana ponesreči spravil njegov soigralec George John. Ko je padel odločilni gol, je večji del sprva 21.700 gledalcev že odšlo domov.

"Nogomet je kruta igra. Igraš 90 minut in več, pa odloči nekaj centimetrov, avtogol iz odboja. Žoga gre v gol in se vprašaš, le kako se je lahko to zgodilo," je po bolečem porazu moraliziral trener Dallasa Schellas Hyndman. "Potem pa imaš še lepo priložnost za izenačenje, a je ne izkoristiš. Beda. Počutimo se grozno." Na drugi strani se z zmago po avtogolu niso obremenjevali, vendarle je šlo za njihovo prvo lovoriko v MLS. "Ni važno, kako nam je uspelo. Četudi gre za avtogol. Ta se je pač zgodil, ker smo dobro pritiskali in nasprotnik je naredil napako," je razlagal trener prvakov Gary Smith.

Finale MLS, Toronto:

FC Dallas : Colorado Rapids 1:2 (1:0) /po podaljšku/
Ferreira (35), Casey (57), John (107/ag)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.