Šport > Nogomet
13 ogledov

Po Cibelesu Madridčani zasedli še Neptuna

Arda Turan Atletico Madrid Evropska liga pokal trofeja naslov proslava
1/16
EPA
Madrid je bil vsaj za en dan obarvan v rdeče-belo. Navijači in igralci Atlética so ob Neptunovem spomeniku slavili že drugi naslov Evropske lige v treh letih. "Na začetku leta se je zdelo nemogoče. Na srečo lahko slavimo," je dejal branilec Luis Perea.

"Velika hvala vsem. Želel bi se zahvaliti igralcem, ker brez njih tega ne bi dosegli. To je ekipa, ki je odgovorna in ki se bori za ta dres. Dokazali so čast in prestiž, ki ti ju da ta klub. Upam, da bomo lahko še naprej slavili. Ko vidimo, da so otroci oblečeni v rdeče-belo, se raznežimo," je ob slavju v Madridu dejal Atléticov trener Diego Simeone.

Po slavju njihovih mestnih tekmecev Reala Madrida, ki so prejšnji teden ob osvojenem španskem prvenstvu zasedli trg Cibeles, je bila sredina zmaga Atlética v finalu Evropske lige proti Athleticu Bilbau nov razlog za "fiesto" v kraljevem mestu. Ob vodnjaku Neptuna, kjer naslove slavijo navijači Atlética, so se lahko rdeče-beli veselili že drugega naslova v treh letih.

Slavje se je začelo ob 17. uri, ko je izpred stadiona Vicente Calderón krenil avtobus z igralci. Prvi postanek so rdeče-beli opravili v katedrali La Almudena, kjer so osvojeno trofejo posvetili zaščitnici mesta. "Na začetku leta se je zdelo nemogoče, ampak ko so tekli meseci, se je vse skupaj zdelo bolj možno. Na srečo lahko slavimo," je dejal branilec Luis Perea.

Na končno postajo je avtobus prispel šele okrog 19. ure, ko je Neptunov spomenik s klubskimi obeležji olepšal Antonio López, ki se od dresa Atlética poslavlja po koncu sezone. López je v slogu Pepeja Reine po španskem slavju na svetovnem prvenstvu vodil proslavo in na oder klical svoje soigralce, največje ovacije pa je seveda dobil strelec dveh golov Radamel Falcao.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.