Šport > Nogomet
710 ogledov

Po desetletju nekdanji kapetan znova v dresu Maribora

Rene Mihelič EPA Rene Mihelič (levo).
Četi Darka Milaniča se je pridružil star znanec.

Slovenski nogometni prvak Maribor, ki po jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije zaseda tretje mesto, je svoje vrste okrepil s starim znancem Renejem Miheličem, so sporočili iz kluba. Nekdanji kapetan je z Mariborčani podpisal enoletno pogodbo. Enaintridesetletni Mariborčan je nazadnje za Maribor igral skoraj pred desetletjem, zatem pa je večinoma igral v tujih klubih, izjema je bila sezona 2013/14, ko je bil član Zavrča.

V članskem moštvu Maribora je debitiral, ko je bil star dobrih 17 let, po petih sezonah pa je poleti 2010 prestopil k portugalskemu Nacionalu. Nazadnje je igral v Indoneziji, svoje znanje pa je kazal tudi v Indiji, Latviji, Izraelu, na Madžarskem in v Bolgariji.

"V klubu smo analizirali trenutno situacijo in ocenili, kaj še narediti, da bi povečali konkurenco. Potrebujemo dodatne izkušnje in značaj, da v kriznih trenutkih tekme ohranimo zbranost, kakovost. Prepričan sem, da ima Rene vse to. Igral je v odličnih ligah, pridobil dragocene izkušnje. Je otrok Maribora in za takšne so vrata vedno odprta," je za spletno stran kluba pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Maribor po 20 krogih z 38 točkami, toliko jih ima tudi drugouvrščeni Aluminij, zaostaja štiri točke za vodilno Olimpijo.

Dve okrepitvi pri Rudarju

Rudar iz Velenja, sicer zadnji na lestvici prve slovenske lige, se je pred spomladanskim delom državnega nogometnega prvenstva okrepilo z Mateom Panadićem in Jovanom Vladimirjem Pavlovićem.

Panadić je 25-letni vezist, ki v vrste Rudarja prihaja iz drugoligaša Rogaške, podpisal je enoinpolletno pogodbo. Do konca letošnje sezone 2019/20 pa se je iz Trenčina, slovaškega prvoligaša, kot posojen nogometaš v Velenje preselil 20-letni branilec Pavlović.

Rudar je jesen končal brez zmage in z le osmimi točkami ter je povsem na dnu prvenstvene lestvice, za predzadnjim Bravom zaostaja devet točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.