Šport > Nogomet
11 ogledov

Po drami remi na Villa Parku

Gareth Barry (levo) je začel preobrat Aston Ville. Žurnal24 main
V 19. kolu Premier League je Manchester United z zadetkom Carlosa Teveza premagal Stoke City. Arsenal je na Villa Parku vodil z 2:0, nato pa se je moral na tekmi z Aston Villo zadovoljiti z remijem.
 

Anglija, 19. kolo

Stoke C. : Manchester U. 0:1
Chelsea
: West Bromwich 2:0
Portsmouth : West Ham 1:4
Tottenham : Fulham 0:0
Liverpool : Bolton 3:0
Manchester C.
: Hull C. 5:1
Middlesbrough : Everton 0:1
Sunderland : Blackburn 0:0 
Wigan
: Newcastle 2:1 
Aston Villa : Arsenal 2:2

Zadnje srečanje kola na Villa Parku se je začelo z naletom Aston Ville, ki je bila blizu vodstva v šesti minuti, ko je po podaji Garetha Barrya s kota Steven Sidwell z glavo stresel okvir vrat. Ofenziva varovancev Martina O'Neilla se je nadaljevala in v 15. minuti je obramba Arsenala najprej blokirala strel Jamesa Milnerja, nato pa je strel Luka Younga s skrajnimi močmi vratar Manuel Almunia odbil v kot. Gostitelji so tudi v osrednjem delu prvega polčasa narekovali ritem in v 37. minuti prišli do nove zrele priložnosti, ko je Ashley Young podal diagonalno na drugo stran kazenskega prostora, kjer je Curtis Davies z lobom poskušal prelisičiti Almunio, a mu je veselje preprečila prečka. Na nasprotni strani so topničarji izkoristili že prvo priložnost za vodstvo. Po srečnem odboju je Neves Denilson prodrl v kazenski prostor gostiteljev in Brad Friedel je bil premagan. Varovanci Arsena Wengerja so najlepšo akcijo na tekmi izpeljali v 48. minuti, ko je Abou Diaby s peto na sredini igrišča preigral dva nogometaša moštva iz Birminghama ter nato podal do Emmanuela Eboueja, ki je žogo popeljal do kazenskega prostora, kjer je vrnil podajo do Diabya, ki je s strelom prek vratarja poskrbel za podvojitev vodstva.

Po drugem prejete zadetku so se gostitelji povsem odprli, kar je bila voda na mlin gostov, ki so izpeljali nekaj nevarnih akcij, Robin van Persie je iz 10 metrov zadel celo vratnico. Ko so imeli udeleženci Lige prvakov vse pod kontrolo, pa je  William Gallas v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil  Gabriela Agbonlahorja in Barry je suvereno z levico zadel za znižanje zaostanka. V končnici srečanja so izzivalci velike četverice prevzeli vajeti igre v svoje roke in jalovo napadali, a sreča se je Villi nasmehnila v 91. minuti, ko je žoga srečno prišla do branilca Zata Knighta, ki je z levico suvereno poskrbel za delitev točk.

Carlos Tevez je izkoristil priložnost in zadel za pomembne tri točke. © Reuters

 
Na gostovanju pri Stoke Cityu je bil Manchester United večji del srečanja boljši nasprotnik, tekma pa se je dokončno prelomila v 72. minuti, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona po prekršku nad Cristianom Ronaldom  izključen Andy Wilkinson . Rdeči vragi so v končnici srečanja premoč kronali sedem minut pred koncem, ko je po akciji Garya Nevilla in rezervista  Dimitra Berbatova na desni strani iz neposredne bližine zadel Carlos Tevez . Na ogrevanju pred tekmo se je pri angleških prvakih poškodoval Rio Ferdinand , ki bo z nogometnih igrišč odsoten deset dni. Svetovni klubski prvaki so se tako na najboljši možen način vrnili na otoška igrišča, kjer jih v drugem delu prvenstva čaka precej dela, v kolikor želijo obraniti naslov prvaka. Četa Alexa Fergusona ob dveh odigranih tekmah manj za Liverpoolom zaostaja sedem točk.

Frank Lampard je že pred odmorom potrdil zmago Bluesa. © Reuters

 
Na Stamford Bridgeu je Chelsea brez težav opravil z West Bromom , pri katerem je slovenski reprezentančni kapetan Robert Koren odigral celotno srečanje. Blues je v vodstvo že v tretji minuti s strelom z glavo popeljal Didier Drogba , ki je začel prvo srečanje v udarni enajsterici Londončanov po septembru. Varovanci Luisa Scolarija , ki je prvič v sezoni srečanje začel z dvema napadalcema (ob Drogbaju je igral Nicolas Anelka ), so po številnih zapravljenih priložnostih vodstvo podvojili tik pred odmorom, ko je po kombinaciji Ashleya in Joa Cola iz neposredne bližine zadel Frank Lampard . Tudi v nadaljevanju so trikratni angleški prvaki dominirali, a se mreža vratarja Scotta Carsona ni več zatresla.

Keane in Gerrard sta blestela na Anfieldu. © Reuters

 
Chelsea (41) je bil na vrhu Premiershipa le dve uri , saj je Liverpool pozno popoldan povsem nadigral Bolton in končal serijo treh remijev na Anfieldu ter se s tremi točkami vrnil na vrh lestvice (42 točk). Redsi so povedli po podaji Stevena Gerrarda s kota v 26. minuti, ko je bil v kazenskem prostoru gostov najbolj spreten Albert Riera . V uvodnih minutah drugega polčasa (52. minuti) je bil znova v ospredju Gerrard, ki je lepo globinsko podal do Robbia Keana , slednji pa je z natančnim strelom ob vratnici zadel za 2:0. Navijači so bili znova navdušeni v 57. minuti, ko je vratar Pepe Reina hitro podal do Xabija Alonsa , ki je zdrvel v protinapad, podal na desno do Yossija Benayouna , ki je v sredini opazil osamljenega Keana in irski reprezentant je dosegel še drugi zadetek ob odsotnosti najboljšega napadalca Fernanda Torresa . Od ostalih tekem omenimo remi brez zadetkov na londonskem obračunu med Tottenhamom in Fulhamom . Ob zmagi West Hama na gostovanju pri Portsmouthu se je z dvema zadetkoma izkazal Craig Bellamy. Manchester City je pred domačimi gledalci napolnil mrežo Hull Citya . Podobno kot Bellamy sta se z dvema zadetkoma v vrstah visokoletečega Citya izkazala Felipe   Caicedo in Robinho. Za tri točke Evertona na gostovanju pri Middlesbroughu je v 51. minuti zabil Tim Cahill . Srečanja 20. kola bodo angleški premierligaši odigrali v nedeljo, ponedeljek in torek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.