Šport > Nogomet
14 ogledov

Po evropsko vozovnico

David Bunderla, prvi strelec Primorja in drugi lige, se iz Ajdovščine seli v Mar Žurnal24 main
Klub iz Ajdovščine je pred prihajajočo sezono ostal brez nekaj pomembnih igralcev, za zdaj jih še ni nadomestil v popolnosti. Kljub temu je ajdovski cilj Evropa. Največja okrepitev Pinni.
 
 

V Primorju večina igralcev nastopa že dlje časa. Dobro se poznamo, držimo skupaj, in to je gotovo prednost za klub, ki dobro dela tudi z mladimi.

Matej Mlakar

 
Šesto mesto na slovenski prvoligaški razpredelnici so lani osvojili nogometaši Primorja , čeprav so bili v zadnjih tednih prvenstva v krogu ekip, ki bi potencialno lahko padle na strah zbujajoče deveto mesto, ki je vodilo v kvalifikacije. To se ni zgodilo, Borivoje Lučić je burjo pravilno usmeril v ajdovska jadra in mirno sklenil prvenstvo. Kljub temu so se mu v klubu zahvalili za sodelovanje, tako kot še nekaterim pomembnim igralcem. Rdeče-črni dres sta slekla Bunderla in Zatkovič, sledili pa so jima tudi Teinović, Kreft in Andruško.

Po Mlakarjevem mnenju bo odhode težko nadomestiti, a Idrijčan vseeno verjame v enotnost svoje ekipe. © Saša Despot

 
Nadomestiti bo težko predvsem prve tri, saj gre pri Bunderli (17 zadetkov) in Zatkoviču (šest) za prva strelca kluba, Teinović pa je bil nosilec igre v zvezni vrsti. V nasprotno smer je za zdaj manj prometa – iz Celja je prišel branilec Damir Hadžič , napad je okrepil švicarski državljan z makedonsko-albanskimi koreninami Nedzbedini Selimi (čudna so pota svobodnega pretoka delovne sile) in skrivnostni vezni igralec, ki naj bi se v Ajdovščini pojavil v bližnji prihodnosti. Krivični bi bili, če med novinci ne bi omenili tudi treh nadarjenih mladih nogometašev iz lastne nogometne šole Klemena Jerkiča , Nejca Vidmarja in Alana Šuligoja . Kljub vsemu, če se poigramo z matematiko in dodamo še ščepec poznavanja nogometa, se zdi, da bodo Ajdovci (vsaj po imenih) v prihajajoči sezoni slabši kot lani. Podobnega mnenja je tudi dolgoletni vezist Primorja Matej Mlakar : "Menim, da potrebujemo okrepitve, da zaostrimo konkurenco. Izgubili smo tri kakovostne igralce, ki jih bo zelo težko nadomestiti. " Po drugi strani pa direktor Vladimir Curk zatrjuje, da je Primorje dobro igralo že spomladi, imelo drugo obrambo in peti napad lige ter da bodo v Ajdovščini stavili na uigranost ekipe, ki se ne bo veliko spreminjala.



Pavel Pinni – zagotovilo za uspeh? © SPS

 
Verjetno pa se tako direktor kot igralec strinjata, kdo je največji poletni ulov Primorja. To je seveda trener Pavel Pinni, ki ima v svoji nogometni biografiji že zabeležene tri naslove državnega in enega pokalnega prvaka z Gorico, zdaj pa se vrača na severno Primorsko, ki mu je pisana na kožo. Poleg tega slovi Pinni kot trener, ki zna uveljaviti mlade, doma vzgojene nogometaše, ki jih v Primorju ne manjka. Na namig, da je dobil kot zapuščino prejšnjega trenerja dokaj posrečeno kombinacijo mladosti in izkušenj, nam je odvrnil: "Igralcev ne delim na stare in mlade, ampak na dobre in manj dobre. Pomembni so značaj, mentaliteta in igralska kakovost. V prihodnji sezoni želimo zgraditi čvrsto, stabilno ekipo. Če nam bo to uspelo, bodo posledično prišli tudi rezultati ."

 

Preberite še ...

Iz tabora Rudarja
Iz tabora Drave
Iz tabora Celja
Iz tabora Nafte

Cilj Primorja v prihodnji sezoni je postavljen dokaj visoko. Ajdovci si želijo uvrstitve pri vrhu lestvice, povedano drugače: radi bi evropsko vozovnico. Na evropskih prizoriščih si je Primorje nabralo že kar nekaj izkušenj, za ajdovskim klubom so štiri sezone mednarodnih nastopov. Najdlje (v drugi krog pokala pokalnih zmagovalcev) so prišli v sezoni 1997/98 , ko jih je nato izločila nizozemska Roda. Pozneje so sodelovali še v pokalu Intertoto in dvakrat v pokalu Uefa. Nazadnje v sezoni 2004/05.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.