Šport > Nogomet
11 ogledov

Po gavčih remizirali še Brazilci! 0:0!

copa america brazilija pato
1/21
Reuters
Po Argentini je prvenstvo Južne Amerike z remijem začela še druga favoritka, Brazilija. Še več: dali niso niti zadetka in imeli le sedem strelov na nasprotnikov gol. 0:0 z Venezuelo.

Copa América, prvenstvo Južne Amerike, se je v petek začelo z remijem gostiteljev Argentincev z Bolivijo (1:1) in v soboto nadaljevalo z zmago Kolumbije nad Kostariko (1:0). V skupini A tako vodi Kolumbija. Tretji dan prvenstva se igrata tekmi prvega kola skupine B. V La Plati so se merili Brazilci in Venezuelčani ter igrali 0:0, v Santa Feju pa ponoči po srednjeevropskem času Paragvajci z Ekvadorci prav tako 0:0.


Brazilci so tekmovanje začeli z ofenzivno postavitvijo. Selektor Mano Menezes je v konico napada postavil Robinha, Alexandra Pata in čudežnega dečka Neymarja. A Venezuela, kandidat za presenečenje Cope, je v prvem polčasu vztrajno prekinjala njihove poizkuse, še posebej pa se je izkazal vratar Renny Vega, ki je zaustavil vseh šest neposrednih strelov Brazilcev v okvir svojih vrat. Drugi polčas so petkratni prvaki Brazilci začeli počasi in preveč površno, podaje niso našle svojega cilja. Da bi premagali Venezuelo, bi morali pokazati kaj več, pa niso. En sam strel na gol Vege v drugem delu igre in iz minute v minuto bolj nervozna igra, pove veliko, da to ni bila tekma, ki bi bila Brazilcem lahko v ponos. Venezuela je pokazala še manj in po 90 minutah sta si ekipi razdelili po točko za 0:0.

Po tekmi je s tribun odmeval glasen buuuuuuuuu. Že res, da so prevladovali domači argentinski navijači, ki ne marajo Brazilcev, a bilo je tudi nekaj tisoč brazilskih navijačev in ne bi bilo čudno, če so tudi oni žvižgali svojim nogometašev.

Menezes: "Rezultat je slab"

"Na žalost nismo uspeli zadeti, toda to se nam bo še dogajalo proti obrambno naravnanim ekipam," je po srečanju razmišljal brazilski selektor Mano Menezes in dodal, da so bili njegovi igralci preveč razpotegnjeni. "Rezultat je slab, ker smo igrali bolje kot Venezuela. Imeli smo pobudo in kontrolo nad srečanjem, vendar nam je občasno zmanjkalo odločnosti. Predvsem v trenutkih, ko bi morali zaključiti akcije," se je jezil Menezes, ki ima na svojem hrbtu velikanska pričakovanja domače javnosti. Brazilci pričakujejo, da se bo Menezes s fanti domov vrnil s prvim mestom in se nato v popolnosti posvetil pripravam na domače svetovno prvenstvo leta 2014, ko bo za selecao štelo le prvo mesto.

V venezuelskem taboru so bili nasprotno z razpletom tekme vzhičeni. "To je zgodovinski dosežek," je bil zadovoljen Cesar Farias, trener južnoameriškega moštva, ki še nikoli ni nastopilo na svetovnem prvenstvu v nogometu.

Na drugi tekmi skupine B v Santa Feju je blestel vratar Ekvadorja Marcelo Elizaga, ki je zaustavil prav vse poskuse Paragvajcev, tudi lepi priložnosti za spremembo izida Roqueja Santa Cruza in Edgarja Barretta.

"Niti najboljši ne more vsega sam"

Še naprej odmeva remi Argentine, posebej to, da Lionel Messi ni pokazal tistega, česar smo vajeni od njega iz Barcelone. "V Argentini bi radi, da bi bil Messi tisto, kar je za Barcelono, ampak pač nima istih soigralcev," je razlgo za slabšo predstavo najboljšega nogometaša na svetu pojasnil njegov klubski soigralec Brazilec Dani Alves. "Niti najboljši igralec na svetu ne more sam zmagati tekme."

Copa América, 1. kolo:

Skupina B

Brazilija : Venezuela 0:0 (0:0)

Paragvaj : Ekvador 0:0

Lestvica: 1. Brazilija 1, 2. Paragvaj 1, 3. Venezuela, 4. Ekvador 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.