Šport > Nogomet
5 ogledov

Po Handanoviču Handanovič

Proti Češki bo po vsej verjetnosti v vrata slovenske reprezentance stopil Jasmin Saša Despot
Znano je, da Samir Handanovič ne bo več dolgo stanoval v Vidmu. Odprto je torej vprašanje njegovega naslednika. Praznino pri Udineseju bi lahko zapolnil znan obraz.

Že nekaj časa je znano, da se za slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanoviča zanimajo ugledni evropski klubi. Najverjetneje bo Udinese zapustil poleti. V Vidmu pa že pogledujejo za možnimi nasledniki. Eden od resnih kandidatov za Udinesejev dres s številko ena je tudi Samirjev bratranec in reprezentančni kolega Jasmin Handanovič. Nekdanji vratar Olimpije in Kopra drugo leto brani mrežo drugoligaša Mantove. V aktualni sezoni se je zasidral med vratnicama. "O zanimanju klubov sem bral le v medjih. Tako je bilo tudi z Udinesejem. Novico sem zasledil, konkretne ponudbe pa ni bilo," nam je povedal drugi vratar slovenske reprezentance, ki se je že povsem privadil na življenje v Italiji.

Sarma se bo kmalu poslovil od Vidma. © Saša Despot

 
Nova sezona, novi pogoji
Delno je pri tem Jasminu pomagala tudi življenjska sopotnica, ki je doma na Primorskem. "Italijanščina mi že prej ni bila tuja. Nekaj zaradi igranja pri Kopru, pomagala pa je tudi žena," pravi 30-letni Ljubljančan. Kako zanesljiv je v tej sezoni, priča tudi podatek, da je z Mantovo novembra podpisal boljšo pogodbo. "Z novo tekmovalno sezono mi začne teči nova triletna pogodba. Kot kaže, bom v Italiji ostal vsaj pet let."

Italija, drug svet
Še nekaj časa bo torej užival v urejenih razmerah v italijanskem nogometu. "V Italiji sindikat deluje že 40 let, tako da nimaš težav z davčno upravo. Kar imaš zmenjeno, dobiš na račun. Pri nas pa se dogovoriš za vsoto, potem pa plačuješ še prispevke in se ukvarjaš s sto drugimi rečmi." Jasmin torej ni le geografsko več sto kilometrov oddaljen od slovenske nogometne realnosti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.