Šport > Nogomet
27 ogledov

Po Henryju v NY še Marquez

Rafael Marquez (Mehika) Žurnal24 main
New York Red Bulls dobro izpolnjujejo nalogo, da osvojijo naslov prvaka v ligi MLS. Po Francozu Thierryju Henryju so iz Barcelone v svoj klub zvabili še kapetana mehiške reprezentance Rafaela Marqueza.

Nekdanja nogometaša Barcelone Thierry Henry in Rafael Marquez bosta kariero nadaljevala pri newyorškem klubu Red Bulls. Potem ko je francoski zvezdnik odšel v ZDA že sredi julija, se je Mehičan za sodelovanje uradno dogovoril ta ponedeljek. Sklenil je večletno pogodbo, podrobnosti pa v klubu niso razkrili. Kapetan mehiške reprezentance, ki so se mu v Barceloni pred dnevi odpovedali, čeprav je imel pogodbo do leta 2012, bo torej kariero nadaljeval v New Yorku. Pred Barcelono, kjer je preživel zadnjih sedem sezon, je igral tudi za Monaco.

"Ponudbe za prihod v New York nisem mogel zavrniti. Prepričan sem, da se bomo z ekipo Red Bulls borili za končnico in naslove v naslednjih sezonah," je ob podpisu za ameriški klub v ligi MLS dejal 31-letni branilec. Mehiško okrepitev bodo v New Yorku uradno predstavili ta torek. Marquez je za Barcelono odigral 242 tekem in dosegel 13 golov. S katalonskim velikanom je osvojil vse možne lovorike, med drugim dva naslova v Ligi prvakov, štiri španske naslove in dve pokalni zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.